S-au făcut de râs! Sute de amenzi de la Poliția Locală, anulate pentru că agenții nu sunt în stare să scrie corect

Anca Bratu, 3 aprilie 2023, Ora 12:30

  • print
  • |
s-au-facut-de-ras-sute-de-amenzi-de-la-politia-locala-anulate-pentru-ca-agentii-nu-sunt-in-stare-sa-scrie-corect-47737-1.jpg

Sute de amenzi date de agenții Poliției Locale din Bârlad au fost anulate pentru că aveau greșeli gramaticale sau erau scrise indescifrabil. Pentru a rezolva această problemă, Primăria a achiziționat un dispozitiv în valoare de 60.000 de lei. Cum funcționează noul dispozitiv. 

Primăria din Bârlad a găsit o soluție pentru a corecta amenzile agenților Poliției Locale. Autoritățile au achiziționat un dispozitiv în valoare de 60.000 de lei care poate corecta greșelile gramaticale, din cauza cărora au fost anulate sute de amenzi.

Aplicația pentru managementul intern al Poliției Locale Bârlad a fost achiziționată în luna decembrie 2022. Cu ajutorul ei, procesele verbale vor fi înregistrate sub mai multe stări, fiind cunoscută în permanență situația acestora.

„Conform informațiilor noastre, la această dată nu este finalizată activitatea de înregistrare a proceselor verbale de constatare a contravențiilor în aplicație deoarece achiziția a fost realizată în luna decembrie 2022 și nu sunt finalizate procedurile de configurare a serverului și adaptare a platformei în funcție de necesitățile instituției", se precizează într-un raport al Curții de Conturi.

Ce se întâmplă la Poliția Locală Bârlad

În ultimii cinci ani, inspectorii Camerei de Conturi au constatat că 516 procese verbale de contravenție emise de Poliția Locală Bârlad au fost anulate. Primăria a oferit suma de 60.000 de lei pentru achiziția unui soft care să le corecteze greșelile agenților însă situația nu a fost rezolvată în totalitate.

În raportul Camerei de Conturi se mai arată faptul că la Poliția Locală din Bârlad a fost extinsă verificarea „asupra proceselor verbale de constatare a contravențiilor emise în perioada 2017 - 2022. Urmare a verificărilor efectuate, s-a constatat anularea unui număr de 516 procese verbale de constatare a contravențiilor, din care 11 anulate după intrarea în circuitul prevăzut de legislația în vigoare. În cazul a două procese verbale de constatare a contravențiilor anulate după intrarea în circuitul prevăzut de legislație conducerea, Poliția Locală Bârlad a luat decizia imputării contravalorii amenzilor anulate de la agenții constatatori în cauză. Pentru preîntâmpinarea unor astfel de cazuri în viitor, conducerea Poliției Locale Bârlad a actualizat și dezbătut cu salariații procedura operațională care reglementează gestionarea proceselor verbale de constatare a contravențiilor". 

Primăria Bârlad a achiziționat un soft în valoare de 60.000 de lei pentru a le corecta greșelile agenților de poliție însă Camera de Conturi a constatat că acest proces nu a fost finalizat încă, serverul nefiind configurat.

„Conform informațiilor noastre, la această dată nu este finalizată activitatea de înregistrare a proceselor verbale de constatare a contravențiilor în aplicație deoarece achiziția a fost realizată în luna decembrie 2022 și nu sunt finalizate procedurile de configurare a serverului și adaptare a platformei în funcție de necesitățile instituției", mai precizează Camera de Conturi.

 

 

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
16:40
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou