Suma uriașă la care a ajuns să se vândă kilogramul de carne de miel în piețe: cumpărătorii o iau la goană

Mirela Ene, 6 aprilie 2023, Ora 16:52

  • print
  • |
suma-uria-a-la-care-a-ajuns-sa-se-vanda-kilogramul-de-carne-de-miel-in-piete-cumparatorii-o-iau-la-goana-47765-1.jpeg

În Piaţa Centrală din Buzău, un kilogram de carne de miel se vinde cu 45 de lei, preţ mai ridicat faţă de anul trecut, creşterea fiind pusă de fermieri pe seama scumpirilor la carburant. Din acest motiv, nici vânzările nu sunt foarte mari. Cel puţin la acest moment, când mieii abia au apărut la vânzare în spaţiul special amenajat din cea mai mare piaţă agroalimentară din municipiul Buzău, scrie Agerpres.

Preţurile, deşi au crescut, sunt la un nivel rezonabil, sunt de părere producătorii, în situaţia în care nu doar carburanţii şi utilităţile s-au scumpit, ci şi hrana animalelor.

"Anul trecut s-a vândut cu 40 de lei, anul acesta preţul este de 45 de lei pe kilogram. Sunt producător local din comuna Vadu Paşii. Preţurile sunt cam la acelaşi nivel ca anul trecut, încercăm să ţinem preţul cât mai jos pentru a putea vinde, dar este destul de greu ţinând cont de valoarea carburanţilor. Transportul animalelor este din ce în ce mai scump", a declarat unul dintre comercianţi.

În jur de 25.000 de miei ar urma să fie sacrificaţi în judeţul Buzău. Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Buzău precizează că numărul efectivelor este mai mic faţă de anul trecut, pentru că cererea pentru carnea de miel este din ce în ce mai scăzută.

"Noi estimăm că la nivelul judeţului Buzău vor fi sacrificaţi 20.000 de miei, iar în punctele autorizate temporare undeva la 4.000 de miei. Sunt mai puţini faţă de anul trecut din pricina preţului care este unul ridicat şi cererea care nu este foarte mare. Nu există cerere mare din partea cumpărătorilor. Miei sunt la nivelul judeţului Buzău care pot fi sacrificaţi, care sunt la greutăţi optime, undeva la 30 de kilograme în viu'', a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al DSVSA Buzău, Iulian Moca.

Cel mai probabil, preţurile vor mai scădea în preajma Paştelui, sunt de părere inspectorii sanitar-veterinari, atunci când comercianţii sunt dispuşi să negocieze.

 

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
15:15
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou