Un român a primit de la ANAF o somație pentru o datorie de 3 lei! Taxele poștale au costat de trei ori mai mult

Mirela Ene, 24 ianuarie 2023, Ora 09:22

  • print
  • |
un-roman-a-primit-de-la-anaf-o-somatie-pentru-o-datorie-de-3-lei-taxele-po-tale-au-costat-de-trei-ori-mai-mult-47330-1.jpeg

Un român a primit o somație în care era anunțat că îi vor fi blocate conturile dacă nu își achită datoriile la Fisc. Bărbatul avea de plătit doar 3 lei. Totul după ce ANAF a anunțat că a șters toate datoriile sub 40 de lei, scrie evz.ro. 

Un român a primit prin poștă o somație de plată de la ANAF n care era anunțat că îi vor fi blocate conturile dacă nu își achită datoriile la Fisc. Omul, care locuiește în Cluj, avea o datorie totală de 3 lei (2 lei datoria efectivă și 1 leu penalitățile). Practic, ANAF a cheltuit de trei ori mai mult decât suma pe care o avea de recuperat, pe taxele poștale.

Bărbatul care a primit somația a postat un mesaj ironic pe rețelele sociale. „Bineee ANAF!! 3 lei datorie! I-a costat mai mult recomandata! Mă costă mai mult transferul bancar! Nu plătești... îți blochează conturile și plătești 30 de lei pentru fiecare deblocare la bancă... Unde sunt marii corupți, că proștii suntem noi și incompetenții ei?", a scris omul pe pagina sa de Facebook.

Culmea este că, la începutul acestui an, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat că a anulat în mod automat „creanţele fiscale restante administrate de organul fiscal central, aflate în sold la data de 31 decembrie a anului 2022, mai mici de 40 lei", conform Codului de procedură Fiscală.
Practic, Fiscul a spus că a anulat toate datoriile sub 40 de lei. Cu toate acestea omul a primit o somație pentru doar 3 lei.

Promisiuni de la ANAF

Reprezentanții ANAF promit că relația cu contribuabilii va fi mult îmbunătățită după ce instituția va intra complet în era digitală. Primul pas va fi făcut anul acesta când vor dispărea controalele inopinate.

„Într-adevăr, ANAF-ul a făcut încă un pas spre modernizare și spre a îmbunătăți relația pe care o are cu contribuabilii. Practic, niciun contribuabil nu va mai intra în inspecție fiscală decât pe baza unei analize de risc, iar în prealabil va primi o notificare de conformare în care i se vor transmite problemele pe care le are.

Fie că e persoană juridică, fie că e persoană fizică, va avea la dispoziție 30 de zile să vină să-și depună declarațiile rectificative sau să-și clarifice problemele pe care le are", a declarat Lucian Heiuș, președintele ANAF. 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
00:44
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou