Va fi măcel în România! Se taie banii. Anunțul crunt venit de la Guvern

Florentina Șerbănescu, 7 aprilie 2023, Ora 18:13

  • print
  • |
va-fi-macel-in-romania-se-taie-banii-anuntul-crunt-venit-de-la-guvern-47773-1.jpeg

Veste proastă pentru toți românii! Deși prețurile au crescut, românii pot înceta să mai spere la salarii mai mari. Din contră, din cauza unei pierderi imense la bugetul de stat, românii s-ar putea confrunta cu tăieri de salarii sau chiar concedieri. 

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a venit cu o veste proastă pentru români. Țara noastră are o gaură în buget de aproximativ 20 de miliarde de lei.

România are o gaură uriașă în buget. Se cer măsuri drastice

Pentru a recupera pierderile, România ar putea lua în calcul mai multe variante cum ar fi tăierea salariilor mai mari ca al președintelui Klaus Iohannis, interzicerea cumulului de pensie specială cu salariul, interzicerea majorărilor salariilor sau înghețarea angajărilor la stat.

De asemenea, bugetarilor le-ar putea fi tăiate anumite sporuri, cum ar fi sporul de antenă, sporul de praf dar și bonusul de lungă durată.

„Sistemul acesta de sporuri, chiar dacă în momentul acesta are anumite forme, el trebuie să fie reglementat astfel încât să rămână sporurile în limita a 20 de procente din salariul de bază. Cel puțin așa rezultă din jalonul pe care îl avem în Planul Național de Redresare și Reziliență.

Termenul este trimestrul al doilea al anului în curs ca să avem legea salarizării unitare a bugetarilor. Indiferent ce forme de spor avem sau inechități de natură salarială, acestea trebuie să fie eliminate, pentru că unul din principiile care vor guverna viitoarea lege a salarizării va fi aceea a echității în ceea ce privește salarizarea. La muncă egală, salariu egal.

Cele două posibilități pe care le-ați menționat fac parte și din criteriul de sustenabilitate pe care îl avem de îndeplinit în jalonul din trimestrul al doilea și pentru a așeza pe criterii de sustenabilitate această categorie de cheltuială care nu este una puțină în sistemul de cheltuieli publice, sunt variantele pe care le-ați menționat.

Ori în spate avem o mai bună colectare a veniturilor, ori valorificăm potențialul de venituri fiscale pe care România îl are.",  a declarat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș.

România va trebui să reducă salariile

Din declarația ministrului reiese că țara noastră nu are alte opțiuni decât tăierea salariilor sau reducerile de personal.

„Acestea sunt scenarii mai mult decât pragmatice, realiste, pentru ca altfel nu avem cum să respectăm cerința din Planul Național de Redresare și Reziliență și să putem să facem ca această categorie de cheltuială să fie sustenabilă pe termen lung. Așa sunt și celelalte categorii de cheltuieli.

Așteptările Comisiei Europene în termeni de sustenabilitate pentru cheltuielile cu pensiile speciale sunt unele mai mult decât evidente. Se solicită un impact financiar semnificativ.

Deci noi, dacă prin măsurile care au fost apreciate de Comisie și coaliția a ajuns la acest punct de vedere comun cu privire la aceste măsuri propuse privind legea pensiilor speciale, dacă impactul lor financiar rămâne unul nesemnificativ, noi trebuie să continuăm cu aceste propuneri de măsuri și cu aprobarea lor astfel încât în final să avem o lege a pensiilor speciale care generează un impact financiar semnificativ.", a mai spus Marcel Boloș la Antena 3 CNN.

 

 

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
05:58
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou