Cătălin Drulă: Achiziția de BMW-uri de către Interne de la prietenul președintelui Iohannis va fi verificată de Comisia Europeană când se va cere rambursarea banilor

Anca Bratu, 16 martie 2023, Ora 19:59

  • print
  • |
catalin-drula-achizitia-de-bmw-uri-de-catre-interne-de-la-prietenul-pre-edintelui-iohannis-va-fi-verificata-de-comisia-europeana-cand-se-va-cere-rambursarea-banilor-47639-1.jpeg

Președintele USR, Cătălin Drulă, susține că vor fi făcute verificări de către Comisia Europeană în urma controversatei achiziții de către ministerul de Interne a celor 600 de mașini BMW pentru Poliția Română de la Automobile Bavaria, firma condusă de Michael Schmidt, prietenul președintelui Klaus Iohannis. 

Președintele USR, Cătălin Drulă, a reclamat licitația pentru cele 600 de BMW-uri, pe care Internele le cumpără de la Automobile Bavaria, iar Comisia va verifica în momentul în care se va cere rambursarea  banilor:

„Comisia Europeană, i-am scris doamnei comisar Elisa Ferreira (n.r. comisar European pentru Politică Regională) spune același lucru, că vor verifica acest proiect la momentul în care se vor cere banii europeni, rambursarea lor.

(...) Dacă au început să fie livrate (n.r. mașinile) înseamnă că sunt niște facturi pe care Ministerul Afacerilor Interne, IGPR-ul (n.r. Inspectoratul General al Poliției Române) trebuie să le plătească, apoi să ceară la rambursare banii europeni. Acesta este momentul în care se declanșează întreg mecanismul de control, Autoritate de Audit, Curte de Conturi", a spus Cătălin Drulă.

În interviul one2one, președintele USR, Cătălin Drulă, a prezentat răspunsurile primite anul trecut, de la mai multe instituții, la sesizările privind cumpărarea a 600 de autospeciale BMW de către Poliție, fiecare la prețul de 32.000 de euro, de la Automobile Bavaria.

Într-un document primit anul trecut, de Cătălin Drulă, de la Directoratul pentru Politică Regională și Urbană al Comisiei Urbane, se arată că: „Direcția Comună de Audit va include proiectul și procedura de achiziție subiacentă într-un audit viitor în România."

Anul trecut, Sindicatul Europol, sindicatul polițiștilor, dar și USR au analizat caietul de sarcini întocmit pentru cumpărarea mașinilor și au acuzat o posibilă achiziție cu dedicație de la firma Automobile Bavaria.

Scandalul autoturismelor achiziționate de Interne

Poliția Română va cumpăra mașini BMW de la Automobile Bavaria, o firmă controlată de Michael Schmidt, prietenul președintelui Klaus Iohannis. La licitația din 2021 nu s-a prezentat niciun ofertant.

În schimb, la a doua licitație - care a fost finalizată pe 28 iulie 2022 - s-a prezentat doar Automobile Bavaria, care a și câștigat contractul.

Poliția Română susține că există alte trei mărci care ar fi îndeplinit cerințele tehnice pentru a putea să participe la licitație, și anume Mercedes, Jaguar și Alfa Romeo, însă expertul CarVertical spune că, de fapt, Mercedes și Jaguar nu dispun de mașini cu caracteristicile prevăzute în caietul de sarcini întocmit de Poliția Română, iar Alfa Romeo tocmai primise o comandă extraordinară de 450 de unități de la guvernul Italiei.

 

 

EDITORIAL

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi  Liderul PSD, Marcel Ciolacu, e forțat să candideze la alegerile prezidențiale, însă   orice candidat îl va învinge în turul doi, asta pentru că românii se vor mobiliza anti-PSD. Comasarea alegerilor e vitală pentru PNL În ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
04:40
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou