Fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, și-a asigurat un salariu de 5.000 de euro din bani de la bugetul de stat

Mirela Ene, 11 ianuarie 2023, Ora 09:07

  • print
  • |
fostul-ministru-al-fondurilor-europene-cristian-ghinea-i-a-asigurat-un-salariu-de-5-000-de-euro-din-bani-de-la-bugetul-de-stat-47269-1.jpeg

După ce a acuzat Guvernul de ratarea termenului pentru prima tranșă din PNRR - pe care acesta îl redactase în mare parte - fostul ministru Cristian Ghinea (USR), a rămas la scurt timp șomer. Ghinea își abandonase postul din Parlamentul European pentru a ocupa locul de ministru al Fondurilor Europene în guvernul PNL-USR-UDMR, însă, nu după multă vreme, USR a fost scos de la guvernare, scrie evz.ro.

Totuși, Cristian Ghinea a găsit altă soluție la problemele lui, reușind să-și asigure un salariu de 5.000 de euro. Compania de consultanță a lui Ghinea, unde este asociat unic și administrator, era plătita de USR din subvenția pe care partidul o primește de la bugetul de stat.

În mod paradoxal, Ghinea a declarat în perioada în care acuza guvernul PSD-PNL-UDMR că a tratat cu indiferență implementarea PNRR, că banii din PNRR nu pot fi urmăriți în sistemul informatic al ministerului.

„Am semnalat problemele acestea din ianuarie, MIPE a avut timp cinci luni să remedieze aceste probleme. N-a făcut-o. Este fie incompetenţă, fie rea-voinţă" a declarat Ghinea în vara anului trecut.

Victor Ciutacu, realizatorul emisiunii „Punctul culminant", de la România TV,  a comentat subiectul, explicând legăturile fostului ministru cu diverse persoane din anturajul USR şi din sfera ONG-urilor. 

USR e partidul politic care latră cel mai agresiv când vine vorba de cheltuielile nesăbuite ale formațiunilor politice din bani de la bugetul de stat. Numai ca, în realitate, rezistii nici măcar nu mimează corectitudinea. Băga hulpav, fără grețuri, mana în butoiul bugetar cu miere. Strategul și ideologul partidului, fostul ministru al fondurilor europene, ex ong-istul Cristian Ghine,  rămas șomer după experienta guvernamentala, a găsit modalitatea de a se plăti singur de la bugetul public. 

Mai exact, din banii primiți de USR ca subvenție de la bugetul de stat, partidul plătește consultanta, 5.000 euro/luna, unei firme al cărei unic asociat și administrator este...Cristian Ghinea. Firma respectiva a trecut, în timp, prin mai multe schimbări de nume și acționariat. Înainte ca Ghinea sa o preia oficial, în acte, calitative de administrator și asociat erau deținute de partenera sa de viață, Oana Maria Ganea, menționată ca atare și în declarațiile sale publice de avere.

Oana Maria Ganea e nimeni alta decât sora Lianei Ganea, factotumul ONG-ului Agenția de Monitorizare a Presei, devenit între timp Active Watch, fondat de jurnalistul Mircea Toma, reprezentantul USR în CNA.", a spus Ciutacu.

 

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
05:52
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou