Marcel Ciolacu: Trebuie să rupem lucrurile în două

Anca Bratu, 23 noiembrie 2023, Ora 10:53

  • print
  • |
marcel-ciolacu-trebuie-sa-rupem-lucrurile-in-doua-48069-1.jpeg

Marcel Ciolacu: Trebuie să rupem lucrurile în două! Atunci va fi cel mai greu

Premierul Marcel Ciolacu a explicat că în perioada 2024-2026 va fi extrem de important pentru că se va suprapune PNRR-ul pe noul exercițiu bugetar al Uniunii Europene, iar România are nevoie să aibă finalizată reforma bugetară, miza fiind de 70 de miliarde de euro.

”Mai ales, după ce am văzut cifrele pentru viitorul buget, nu vor exista creșteri de taxe pentru anul 2024. Noile măsuri caută că creeze un mediu concurențial egal și nu de excepții. Tot acest proces va trebui dublat, triplat de reforma în sistemul bugetar.

În cursul lunii decembrie vom adopta în Parlament noua Lege a bugetului (...) Vom închide în acest an exercițiul financiar 2016-2020, cu prelungirea de 3 ani. Am închis ultimul exercițiu financiar cu 54%, dar vă anunț că prezentul exercițiu financiar va avea un grad de absorbție cu 9 în față, ceea ce este îmbucurător.

Marea provocare va fi pe anul 2024, 2025 și 2026, când se vor suprapune PNRR-ul și exercițiul financiar actual. Fără o reformă consistentă în sistemul bugetar nu vom reuși să avem o absorbție mare și este vorba despre 70 de miliarde de euro.

Îmi doresc ca în Legea bugetului să menținem acel 7% pe investiții. E normal că nu s-au tras foarte multe sume din PNRR, cele mai multe fonduri s-au tras pe Autostrada Moldovei pentru că era singurul proiect matur.

Cred că trebuie să rupem foarte clar lucrurile în două: răspunderea investitorilor este să asigure salariile pentru sute de mii de angajați, răspunderea mea este de a continua toate reformele, cele prinse în PNRR și cele constatate a fi o urgență.”, a declarat Marcel Ciolacu.

 

EDITORIAL

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi  Liderul PSD, Marcel Ciolacu, e forțat să candideze la alegerile prezidențiale, însă   orice candidat îl va învinge în turul doi, asta pentru că românii se vor mobiliza anti-PSD. Comasarea alegerilor e vitală pentru PNL În ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
03:17
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou