Bănicioiu: Lucrăm la o lege a vaccinării. Există riscul reapariției unei boli mortale

Mălina Andrei, 15 aprilie 2015, Ora 16:52

  • print
  • |
banicioiu-lucram-la-o-lege-a-vaccinarii-exista-riscul-reaparitiei-unei-boli-mortale-46302-1.jpg

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a anunţat că instituţia pe care o reprezintă lucrează la o lege a vaccinării ce are ca model legislaţia din mai multe ţări europene.

"Avem un draft al legii vaccinării, lucrăm la acest document, care va reglementa situaţia imunizărilor în România. Am luat această decizie întrucât există o campanie foarte agresivă antivaccinare, a scăzut mult numărul doritorilor şi a crescut opoziţia părinţilor. În acest context, există riscul reapariţiei unor boli foarte grave, mortale chiar, după cum a sesizat şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Să nu uităm că poliomielita, o boală eradicată prin vaccinare, reapare prin refuzul vaccinării", a spus Bănicioiu.

Ministrul Sănătăţii a mai declarat că specialiştii care se vor inspira din legislaţia în vigoare din Franţa, Germania şi Polonia.

"Dorim reglementarea situaţiei vaccinării, ne inspirăm după legislaţia care existentă în vigoare în Franţa, Germania şi Polonia, întrucât ne apropiem de pragul de vaccinare de 80%, sub care nu putem scădea, potrivit recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii", a mai spus ministrul Sănătăţii.

România se păstrează sub nivelul recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii în privinţa vaccinării, de 95 la sută, pentru boli precum difterie, tetanos, rujeolă, rubeolă, oreion şi hepatită B, în principal din cauza refuzului vaccinării. România înregistrează procente sub 75% pentru mai multe tipuri de vaccin.

Neprezentarea continuă să rămână principalul motiv al vaccinării necorespunzatoare în raport cu vârsta. Contraindicaţiile medicale ocupă al doilea loc în clasamentul motivelor vaccinării necorespunzătoare vârstei, urmate de disfuncţionalităţi în furnizarea vaccinului, în creştere marcantă faţă de anul precedent.

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
06:11
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou