Cel mai vândut medicament din România, provoacă infarct!

Mălina Andrei, 15 aprilie 2015, Ora 10:52

  • print
  • |
cel-mai-vandut-medicament-din-romania-provoaca-infarct-46289-1.jpg

Unul dintre cele mai utilizate medicamentele împotriva durerilor şi a inflamaţiilor, Ibuprofenul, poate creşte riscul de infarct şi de accident vascular cerebral (AVC).

Riscul există însă numai atunci când medicamentul este administrat în doze foarte puternice, de peste 2.400 de miligrame pe zi, informează Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), potrivit lesechos.fr.

Nu a fost observat niciun risc la persoanele care au luat mai puţin de 1.200 de mg pe zi, ceea ce înseamnă majoritatea pacienţilor. Doza obişnuită la un adult este de între 200 - 400 mg de trei ori pe zi.

Ibuprofenul este un medicament comercializat din anii '60 sub diferite denumiri, precum Advil sau Nurofen, scrie evz.ro.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
08:05
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou