Criza de medicamente pentru răceală și gripă se adâncește în România! Alexandru Rafila propune o listă cu produse similare

Anca Bratu, 4 ianuarie 2023, Ora 09:53

  • print
  • |
criza-de-medicamente-pentru-raceala-i-gripa-se-adance-te-in-romania-alexandru-rafila-propune-o-lista-cu-produse-similare-47230-1.jpg

Criza de medicamente pentru răceală şi gripă se adâncește. Cele mai folosite medicamente pentru aceste boli nu se mai găsesc în farmacii. În acest context, Alexandru Rafila a vorbit despre noua listă cu produse similare, scrie evz.ro.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a anunţat că vor fi asigurate cantităţi suplimentare de medicamente antitermice şi antiinflamatorii de tipul ibuprofenului şi paracetamolului, menţionând că va fi dată publicităţii o nouă listă cu produse similare. Mai mult, ministrul spune că nu este o penurie, iar pentru celelalte „am elaborat şi un ordin de ministru care limitează exporturile pentru o perioadă de şase luni". a mai subliniat Rafila.

Alexandru Rafila a anunţat că vor fi asigurate cantităţi suplimentare de medicamente antitermice şi antiinflamatorii de tipul ibuprofenului şi paracetamolului, menţionând că va fi dată publicităţii o nouă listă cu produse similare.

Alexandru Rafila a fost întrebat, marţi, despre criza medicamentelor pentru gripă şi viroze.

„Eu vă spun ce am făcut noi la nivelul Ministerului Sănătăţii. Luna aceasta, în primul rând, vom asigura cantităţi suplimentare de medicamente antitermice şi antiinflamatorii cum ar fi  ibuprofenul şi paracetamolul.

Vom da chiar astăzi publicităţii o nouă listă cu produse similare, adică sunt produse identice ce conţin aceeaşi substanţă activă. Oricare dintre ele este bun atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. De asemenea, vom da publicităţii şi variantele pentru Tamiflu. Substanţa activă se numeşte oseltamivir şi există mai multe produse, nu doar Tamiflu", a declarat Alexandru Rafila

„Stocurile pe care le-am cerut chiar azi dimineaţă sunt de peste patru milioane de comprimate la nivel naţional, de oseltamivir. Nu, nu este o penurie, iar pentru celelalte am elaborat şi un ordin de ministru care limitează exporturile pentru o perioadă de şase luni. Lista este în transparenţă decizională de o săptămână, de săptămâna trecută, înainte de Revelion, iar după ce am pus această listă am notificat Uniunea Europeană", a mai spus ministrul Sănătății.

Ministrul Sănătăţii a mai subliniat faptul că este necesar şi un aviz de la UE pentru ca acest ordin să fie publicat, şi spune: „Trebuie să primim un aviz din partea Uniunii Europene încât acest ordin să poată să fie publicat, ca să putem să trecem cu bine lunile ianuarie şi februarie, care sunt luni problematice, care duc la consumuri mult mai mari de substanţe antitermice, antiinflamatorii şi chiar antivirale de tip oseltamivir", a explicat Alexandru Rafila, potrivit doctorulzilei.ro.

 

 

 

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
05:18
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou