TOP 6 CELE MAI SĂNĂTOASE COJI DE FRUCTE ȘI LEGUME

Mălina Andrei, 1 aprilie 2015, Ora 15:08

  • print
  • |
top-6-cele-mai-sanatoase-coji-de-fructe-si-legume-46184-1.jpg

Cele mai multe coji de fructe și legume sunt foarte bogate în nutrienți, iar când le arunci, nu te mai poți bucura de beneficiile lor. Vezi care sunt fructele și legume care ar trebui consumate în întregime.

Cojile de mere
Coaja merelor conține aproape jumătate din totalul de fibre pe care le are acest fruct și o treime dintre nutrienți. Merele sunt bogate în vitaminele C, A și K, precum și în potasiu și previne apariția cheagurilor de sânge pe artere. În coaja lor se mai găsesc și antioxidanți ce mențin funcționarea plămânilor și ajută la rezolvarea problemelor respiratorii. Un studiu citat de worldhealthinfo.net a arptat chiar că antioxidanții din coaja merelor protejează creierul, ajutp memoria și inhibă creșterea celulelor canceroase.

Cojile de cartofi
Coaja de cartofi are mai mulți nutrienți decât restul legumei. Este bogată în fier, calciu, potasiu, magneziu și vitaminele B6 și C, iar 100 de grame de coaja are de 7 ori mai mult calciu și de 17 ori mai mult fier decât cartoful în sine. Fierbe cartoful în coajă și încearcă să îl mănânci în întregime.

Coaja de castravete
Coaja de castravete conține aproape întreaga cantitate de antioxidanți, fibre și potasiu care se găsește în legume. Este bogată și în vitamina K, așa că nu mai curăța castravetele la următoarea salată.

Cojile de kiwi
Poate nu te-ai gândit niciodată să mănânci coaja de kiwi, dar potrivit worldhealthinfo.net, este foarte sănătoasă și ar trebui consumată. Conține mai multe flavonoide, antioxidanți și vitamina C decât fructul în sine, așa că încearcă să îl speli bine și să îl mănânci precum o piersică.

 

Citeste continuarea pe unica.ro

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
07:57
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou