Cătălin Drulă îl acuză pe Marcel Ciolacu

Constantin Georgescu, 31 august 2023, Ora 18:40

  • print
  • |
catalin-drula-il-acuza-pe-marcel-ciolacu-48010-1.jpeg

Cătălin Drulă îl acuză pe Marcel Ciolacu: 'A dat o ordonanţă ca în 2023 să nu se mai respecte legea responsabilităţii fiscal-bugetare privind salariile la stat'

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, afirmă joi că premierul Marcel Ciolacu "a dat liber să nu se mai respecte prevederile legii responsabilităţii fiscal-bugetare privind salariile de stat", printr-o ordonanță adoptată săptămâna trecută de Guvern, conform Agerpres.

"Continuă creşterile de cheltuieli la stat. Marcel Ciolacu a dat o ordonanţă ca în 2023 să nu se mai respecte legea responsabilităţii fiscal-bugetare privind salariile la stat. În 2010, în precedenta criză financiară, sub presiunea FMI, România a adoptat o lege-cheie a banului public: Legea Responsabilităţii Fiscal-Bugetare nr. 69/2010. Această lege conţine reguli şi obligaţii privind cheltuirea banului public care ar fi trebuit să ne asigure că România nu va mai ajunge vreodată cu bugetul ţării în groapă, sau "incapacitate de plată", cum spunea ieri Marcel Boloş, ministrul Finanţelor. Printre altele, sunt prevederi stricte privind încadrarea în limitele de cheltuieli de personal (salarii) - articolul 18. Pentru 2023, prin Ordonanţa 32 dată pe 24 august, Ciolacu a dat liber să nu fie respectate aceste prevederi", scrie Drulă pe pagina de Facebook.

Potrivit liderului USR, reducerea de cheltuieli este "doar pe vorbe". "Pe fapte, acestea cresc, la fel cum vrea Marcel Ciolacu să crească şi taxele", a afirmat Drulă.

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
04:28
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou