Dan Diaconescu scapă de arest

Mihai Ghezea , 13 aprilie 2023, Ora 12:37

  • print
  • |
dan-diaconescu-obtine-o-victorie-in-instanta-i-scapa-de-arest-47804-1.jpg

Dan Diaconescu obține o victorie în instanță și scapă de arest: Judecătorii l-au plasat sub control judiciar

Dan Diaconescu s-a prezentat, joi, la Tribunalul Constanţa, care a judecat cel două contestaţii depuse la decizia de arestare la domiciliu a omului de televiziune, care a fost luată la sfârşitul săptămânii trecute de Judecătoria Constanţa. Magistraţii au decis plasarea sub control judiciar. Nici la intrare nici la ieşire nu a făcut declaraţii, dar avocatul său a afirmat că stenogramele care circulă în spaţiul public nu sunt adevărate, anunță news.ro.

Tribunalul Constanţa a decis plasarea sub control judiciar a lui Dan Diaconescu.

Înainte de ora 11.00. Diaconescu a ieşit de la instanţă, fără a face declaraţii presei.

Avocatul său, Alexandru Morărescu, a afirmat că stenogramele care circulă în spaţiul public nu sunt adevărate.

Dan Diaconescu a mers la Tribunalul Constanţa cu 20 de minute înainte de ora 10 şi nu a făcut declaraţii jurnaliştilor la sosirea la instanţă.

Tribunalul Constanţa a judecat atât contestaţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, dar şi a lui Dan Diaconescu la decizia Judecătoriei Constanţa prin care a fost omul de televiziune a fost arestat la domiciliu.

Decizia instanţei este definitivă

Dan Diaconescu a fost prezent cu propunere de arestare preventivă, la sfârşitul săptămânii trecute, la Judecătoria Constanţa, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunilor de act sexual cu un minor, în formă continuată şi folosirea prostituţiei infantile, în formă continuată.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa anunţase printr-un comunicat de presă că la data de 15 martie anchetatorii s-au sesizat din oficiu cu privre la săvârşirea infracţiunilor de act sexual cu un minor şi folosirea prostituţiei infantile.

Astfel, cu ocazia efectuării unei percheziţii informatice asupra unui telefon mobil, într-o altă cauză penală, având ca obiect săvârşirea infracţiunii de furt calificat, au fost extrase mai multe fişiere audio-video din conţinutul cărora au rezultat indicii cu privire la comiterea unor alte infracţiuni, a precizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.

“În urma probatoriului administrat în noua cauză a reieşit că în perioada septembrie - noiembrie 2020 şi în luna septembrie 2021 inculpatul D.D., un bărbat în prezent în vârstă de 55 de ani, a întreţinut raporturi sexuale şi acte sexuale orale, în mod consimţit şi repetat, contra unor sume de 300 - 400 de lei, cu două persoane vătămate minore, surori gemene, în vârstă de 15 ani, ce au împlinit vârsta de 16 ani în luna iulie 2021. Faptele au fost comise pe raza localităţilor Olimp, Constanţa şi Bucureşti, iar probele au relevat că inculpatul cunoştea vârsta persoanelor vătămate”, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că la locuinţa lui Dan Diaconescu din Bucureşti şi la cea din Constanţa au avut loc, joi, două percheziţii.

“Cu ocazia percheziţiei efectuate la locuinţa din municipiul Bucureşti au fost ridicate mijloace de stocare a unor date informatice, respectiv telefoane mobile, laptopuri, hard diskuri externe şi stickuri de memorie. În seara de 06.04.2023 bărbatul în cauză a fost ascultat, în calitate de suspect, pentru comiterea, în stare de recidivă postexecutorie, a două infracţiuni de act sexual cu un minor, în formă continuată, şi a cinci infracţiuni de folosirea prostituţiei infantile, în formă continuată. Cu această ocazie el nu a recunoscut comiterea faptelor imputate. După ascultare, la data de 07.04.2023, ora 00:10, organul de cercetare penală din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa – Biroul de Investigaţii Criminale a dispus faţă de suspect luarea măsurii preventive a reţinerii, pe o durată de 24 de ore. El a fost încarcerat în Centrul de reţinere şi arest preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa”, a mai transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
13:22
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou