Doi agenți de poliție au fost bătuți zdravăn de un bărbat chiar în sediul instituției

Florentina Șerbănescu, 20 decembrie 2022, Ora 10:10

  • print
  • |
doi-agenti-de-politie-au-fost-batuti-zdravan-de-un-barbat-chiar-in-sediul-institutiei-47177-1.jpg

Un bărbat care a snopit în bătaie doi polițiști din Agigea, care încercau să-l amendeze pentru că și-a desfăcut o cutie de bere în gara din localitate, a explicat, spășit, în fața instanței, cum  s-au derulat scenele sângeroase, care au avut loc chiar în sediul Secției Regionale de Poliție Transporturi, scrie gandul.ro, în exclusivitate. 

Magistrații Curții de Apel Constanța, care l-au condamnat definitiv pe bărbat, au stabilit că anul trecut, la data de 1 iunie, o echipă formată din doi agenți din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Agigea, l-au văzut în gara din localitate că și-a desfăcut o cutie de bere.

Cei doi polițiști s-au dus imediat la acesta și i-au cerut actele, în condițiile în care intenționau să-l amendeze pentru consum de băuturi alcoolice în spațiul public. Bărbatul a refuzat, însă, să se legitimeze, motiv pentru care, așa cum cere procedura în astfel de situații, a fost dus la sediul Poliției Transporturi.

Instanța a reținut că deși, la început, bărbatul a refuzat să-și recunoască faptele, acesta a recunoscut, spășit, în cele din urmă. Bărbatul a spus că îi pare rău pentru ce făcut, dar că „nu a mai putut rezista, a ripostat și i-a lovit și el pe aceștia, pe unul dintre agenți aruncându-l peste birou, iar pe celălalt în fișet".

La rândul lor, polițiștii au spus că, după ce unul dintre ei a întocmit procesul verbal de contravenție și l-a anunțat că a fost amendat, acesta a început să-l înjure, a aruncat cu doza de bere pe care o avea în mână, în Postul de Poliție, după care s-a repezit la el și l-a luat într-o serie de pumni. Ca să evite loviturile, agentul a încercat să se apere cu brațele, dar bărbatul furios l-a prins de umeri și l-a aruncat într-un fișet.

Colegul polițistului a intervenit și el, iar după ce agresorul a i-a dat mai mulți pumni în cap și în burtă, a reușit să-l pună la pământ, după ce l-a lovit, la rândul său, în bărbie.

„În continuare, celălalt polițist a venit în apărarea colegului său, moment în care inculpatul s-a năpustit și asupra acestuia, lovindu-l cu pumnii în zona capului și a corpului. În timp ce inculpatul îl lovea, agentul de poliție a ripostat, lovindu-l pe inculpat cu pumnul în zona feței, fapt ce a dus la imobilizarea acestuia. În continuare, cei doi agenți l-au încătușat pentru a-l pune în imposibilitatea de a-i mai lovi", se arată în motivarea instanței.

Pentru această faptă, agresorul a primit o pedeapsă de 9 luni de închisoare cu executare, pentru acuzația de ultraj și a fost obligat să plătească 868 de lei, cheltuieli judiciare, reprezentând onorariul pentru avocatul din oficiu.

 

 

 

EDITORIAL

La ce ne sunt utili pensionarii?

La ce ne sunt utili pensionarii?

  Să se înghesuie la casierie pentru a plăti facturile la cablu şi la curentul electric. Să se târască prin piaţă, de la o tarabă la alta, căutând cartofi ieftini. Să traverseze pe zebră fără să fie loviţi de vreo maşină, trăgând căruţul cu ceapă şi cartofi. Să îndure, muţi, reproşurilor copiilor pentru ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
08:53
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou