Grecii cer uciderea femeii de 34 de ani care și-ar fi omorât cele trei fiice!

Diana Ionescu, 9 ianuarie 2023, Ora 17:22

  • print
  • |
grecii-cer-uciderea-femeii-de-34-de-ani-care-i-ar-fi-omorat-cele-trei-fiice-47253-1.jpeg

Procesul în care o femeie de 34 de ani este inculpată pentru că şi-a ucis cele trei fiice în trei ani a început luni, 9 ianuarie, la Atena. Cazul a stârnit un val de furie în Grecia, ţară unde mama este sacralizată, relatează AFP.

Roula Pispirigou, de profesie infirmieră, a fost dusă la proces cu vesta antiglonț.

Femeia este acuzată de tentativă de omucidere intenţionată cu premeditare şi omucidere intenţionată cu premeditare.

Aflată în arest din martie 2022, Roula Pispirigou, supranumită de media elene "Medeea timpurilor moderne" sau "Medeea din Patras", oraşul din vestul Greciei de unde ea este originară, susţine că este nevinovată.

La 22 ianuarie 2022, Roula Pispirigou ar fi otrăvit-o pe Georgina, în vârstă de 9 ani, administrându-i ketamină, o substanţă folosită în principal în chirurgie veterinară ca anestezic şi analgezic. Din august anul trecut, tânăra este, de asemenea, inculpată pentru uciderea şi a celorlalte două fete ale sale, Malena, de trei ani şi jumătate, în 2019, şi Iris, de 6 luni, în 2021. Ultimele două cazuri sunt investigate într-o anchetă separată. 

Când a murit, Georgiana se afla în spital, unde ajunsese de mai multe ori după ce, în aprilie 2021, a rămas tetraplegică în urma unor convulsii. Procuratura o acuză pe mamă că a încercat încă de atunci să îşi omoare copilul. Al doilea copil, Malena, a fost inițial declarată decedată din cauza unei insuficienţe hepatice, iar Iris, din cauza unui stop cardiac. Expertizele ulterioare ale medicilor legiști, făcute după decesul Georgianei, au dezvăluit că ele au murit prin asfixiere, potrivit Digi24.

Acest presupus triplu infanticid, într-o ţară unde crimele sunt rare, a stârnit furie şi o mare dezbatere mediatică, unii oameni cerând moartea femeii. Pe faţada locuinței sale din Patras, unde s-a adunat de asemenea o mulţime furioasă, necunoscuţi au scris: "Moarte ucigaşilor de copii".

 

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
08:24
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou