Guvernul este împotiva românilor! Oamenii nu vor mai putea să crească câte animale doresc. Amenzile vor fi uriașe

Florentina Șerbănescu, 27 ianuarie 2023, Ora 15:57

  • print
  • |
guvernul-este-impotiva-romanilor-oamenii-nu-vor-mai-putea-sa-creasca-cate-animale-doresc-amenzile-vor-fi-uria-e-47355-1.jpg

Guvernul vrea să interzică oamenilor să nu mai țină în propriile curți câte animale doresc. Mai mult, pentru cei care nu vor să respecte noile reglementări, vor plăti amenzi uriașe. 

Astfel că românii nu vor mai avea voie să crească mai mult de 15 porci în propriile gospodării. Totodată, crescătorii de porci nu vor mai avea dreptul să dețină în exploatație masculi necastrați mai mari de 4 luni, scrie jurnalul.ro.

Prin această hotărârea de  guvern, autoritățile vor să controleze gospodăriile țărănești. Proprietarii de porci vor trebui să anunțe medicul veterinare și cu privire la deținerea de scroafe pentru însămânțarea artificială, astfel încât să fie luate în evidență.

Proiectul HG pentru aprobarea măsurilor de control și eradicare a pestei porcine africane în România, a fost făcut public la 12 ianuarie 2023, de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

La art. 6 sunt prevăzute „Obligațiile operatorilor care dețin porcine în cadrul exploatațiilor nonprofesionale și comerciale". Aceștia vor fi obligați:

„- să dețină maxim 15 porcine;

 - să nu dețină în exploatație masculi necastrați în vârstă de peste patru luni;

- să notifice medicului veterinar de liberă practică împuternicit deținerea de scroafe pentru însămânțare artificială în vederea luării în evidență de către acesta".

Amenzile ajung la 15.000 mii de lei

"Constituie contravenție și se sancționează după cum urmează: 

a) nerespectarea prevederilor art. 5, cu amendă de la 1.500 lei la 3.000 lei;

b) nerespectarea prevederilor art. 6 alin. (1), (2), (3) sau (4) cu amendă de la 1.500 lei la 3.000 lei, în cazul faptelor săvârșite de operatorii care dețin porcine în cadrul exploatațiilor nonprofesionale, respectiv cu amendă de la 13.000 lei la 15.000 lei, în cazul faptelor săvârșite de operatorii care dețin porcine în cadrul exploatațiilor comerciale;

c) nerespectarea prevederilor art. 6 alin. (5) a), b), c) sau f) cu amendă de la 600 lei la 800 lei, în cazul faptelor săvârșite de operatorii care dețin porcine în cadrul exploatațiilor nonprofesionale;

d) nerespectarea prevederilor art. 6 alin. (5)

e), i), j) sau k) cu amendă de la 2.000 lei la 3.000 lei, în cazul faptelor săvârșite de operatorii care dețin porcine în cadrul exploatațiilor nonprofesionale; e) nerespectarea prevederilor art. 6 alin. (7) cu amendă de la 9.000 lei la 15.000 lei, în cazul faptelor săvârșite de operatorii care dețin porcine în cadrul exploatațiilor comerciale", se arată în proiectul publicat de ansvsa.ro.

 

 

 

 

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
12:38
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou