Radu Cristescu șterge pe jos cu fostul premier, Florin Cîțu! "Lichea rămasă fără marfă și în sevraj"

Anca Bratu, 6 ianuarie 2023, Ora 16:38

  • print
  • |
radu-cristescu-terge-pe-jos-cu-fostul-premier-florin-citu-lichea-ramasa-fara-marfa-i-in-sevraj-47246-1.jpeg

Deputatul PSD Radu Cristescu s-a dezlănțuit total după ce Florin Cîțu, fost premier PNL, a acuzat că PSD se împrumută la dobânzi istorice, prin Ministerul de Finanțe condus de Adrian Câciu. 

"Aruncat la gunoi de propriul partid, aidoma unei măsele stricate și urăt mirositoare, cel mai prost ministru de Finanțe și o rușine de prim ministru, Florin Vasilică Cîțu, rămâne fără marfă și intră in sevraj, delirând din nou la adresa PSD. Nu vreau sa intru in lungul șir de elucrubații al acestei lichele, doar aș vrea să i reamintesc câteva cifre prin care acest șarlatan a fost la un pas sa nenorocească o tara intreaga.

1. Datoria publică a crescut în guvernele PNL-USR cu el ministru de finanțe si prim ministru, în termeni reali, de la 364,9 mld la 557,8 mld lei, adică cu aproape 200 de miliarde de lei.

2. Câțu la guvernare a însemnat explozia defictului bugetar la valori fără precedent, astfel ponderea datoriei guvernamentale în PIB a explodat de la 35,3% în decembrie 2019 la 48,7% din PIB în noiembrie 2021.

Deficitul bugetar la preluarea guvernării Orban a fost de 2,8% (oct 2019). Deficitul la finalul lui 2020 bătut recordul absolut al dezastrului, 9,8% din PIB.

Zici de PSD? Citește..

PSD a reușit să oprească supraîndatorarea accelerată a economiei și sa însanatoșească finanțele publice. Deficitul bugetar va fi de 5.74% din PIB, mai mic decât cel prognozat în buget, de 5.84%.

Pentru sfârșitul anului 2022, se estimeaza un nivel de al datoriei publice guvernamentale de 47,3% din PIB față de estimarea de 48.8% din PIB a începtul anului.

Asa se întâmplă când instituțiile statului abilitate în lupta anticorupție, în speță DNA nu își fac datoria! În loc sa fii acolo unde îți este locul, la pușcărie, tu cuvânți ca un neghiob!

De ce?

Pai uite de ce..

Ce zici tu de asta?

1: Ajutorul de Stat la Blue Air

2. Contractul cu vaccinurile, deși propriul ministru de Finanțe ti a spus ca nu e in regulă sa faci aceste achiziții. Drept urmare ți ai dat ministrul afară, pe Nazare, și ai ales sa îndatorezi românii, puși sa dea un MILIARD de euro pe vaccinuri pe care nu le-au folosit.

Când morții vii vorbesc de funie în casa spânzuraților, pușcăriile americane și spitalele de boli mintale românești așteaptă un vechi client", acuză Radu Cristescu pe facebook.

 

 

 

 

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
22:51
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou