Scandal de proporții după ce mai multe candidate pentru postul de stewardesă au fost puse să se dezbrace la interviul de angajare

Florentina Șerbănescu, 6 ianuarie 2023, Ora 10:27

  • print
  • |
scandal-de-proportii-dupa-ce-mai-multe-candidate-pentru-postul-de-stewardesa-au-fost-puse-sa-se-dezbrace-la-interviul-de-angajare-47243-1.jpeg

O importantă companie aeriană se află în centrul unui scandal de proprții după ce mai multe femei au acuzat că au fost obligate să se dezbrace în timpul interviului de angajare ca stewardese, „pentru a verifica cicatrici, semne din naștere sau tatuaje". Mai mult, recrutorii ar fi respins candidatele cu ochelari, alunițe sau cicatrici vizibile. 

Candidatele la postul de stewardesa pentru compania Kuwait Airways, au declarat că au fost obligate să se dezbrace pentru a le verifica dacă au alunițe, cicatrici, semne din naștere sau tatuaje pe corp, relatează ziarul spaniol El Dario, care a adunat mărturiile mai multor fete, printre care se numără și o româncă, scrie gandul.ro.

Incidentele ar fi avut loc într-un hotel din Madrid, Spania, în luna noiembrie, în timpul unui eveniment de recrutare al agenției Meccti, o companie din Orientul Mijlociu care se descrie drept "cea mai mare agenție de recrutare pentru personalul de cabină".

„M-am simțit ca un animal de la grădina zoologică", a relatat Mariana, în vârstă de 23 de ani, care a explicat că a stat în sutien și în colanți, în timp ce examinatorul o privea și își lua notițe pe un caiet.

Procedura de selecție le-a părut imediat ciudată fetelor. La inspecția inițială au fost respinse toate fetele cu ochelari, aparat dentar, cicatrici sau alunițe vizibile și cele considerate supraponderale. Unele fete au fost întrebate dacă sunt dispuse să slăbească, în timp ce altele au fost întrebate dacă ar putea mânca mai mult.

Doar trei dintre cei 60 de candidați erau bărbați, dar toți au fost respinși, deoarece compania aeriană angaja numai bărbați din Kuweit.

Toți candidații selectați au fost apoi invitați să intre individual într-o cameră unde un recrutor le-a cerut să se dezbrace.

„Prima fată care a intrat a ieșit plângând", a spus Bianca, o însoțitoare de bord româncă de 23 de ani. Când Bianca a intrat în cameră, recrutorul i-a cerut să-și ridice rochia.

Am tras-o puțin în sus, chiar sub genunchi, ea a tras-o până la chiloți. Rochia mea avea un fermoar la spate și m-a rugat să o trag până la talie, așa că am rămas acolo în lenjerie intimă și sutien. Recrutorul a verificat cicatrici, semne din naștere și tatuaje."

María, o studentă în vârstă de 19 ani, a declarat: „Mai întâi mi-am dat jos bluza și mi-am lăsat pantalonii pe mine, apoi invers. Recrutorul m-a privit de sus până jos și s-a aplecat să se uite la gleznele mele."

Demnitatea femeilor a fost încălcată

În anunțul de publicitate al Meccti se preciza că candidații trebuiau să aibă o înălțime de cel puțin 1,58 metri, cu „greutate și înălțime proporționale" - și să aibă un „aspect general excelent".

Departamentul spaniol al Muncii a deschis o investigație privind procesele de recrutare ale Meccti. Joaquín Pérez Rey, secretar de stat spaniol pentru ocuparea forței de muncă, a descris presupusul comportament al recrutorilor drept „un comportament intolerabil care încalcă demnitatea și drepturile fundamentale ale acestor femei", conform Il Messaggero, scrie știridiaspora.ro.

Cei de la Meccti au anunțat că se vor adresa justiției, deoarece consideră că acuzațiile la adresa lor sunt complet nefondate. Ei spun că o altă firmă a gestionat procesul de recrutare, dar mailurile primite de candidate au provenit de la un site ce ținea de Meccti, mai trasmite sursa citată.

 

 

 

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
12:28
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou