Scandal de proporții la TVR! Șeful delegației din Qatar a vândut peste 700 de bilete. A demisionat dar nu scapă de plângerea penală

Mirela Ene, 18 ianuarie 2023, Ora 08:22

  • print
  • |
scandal-de-proportii-la-tvr-eful-delegatiei-din-qatar-a-vandut-peste-700-de-bilete-a-demisionat-dar-nu-scapa-de-plangerea-penala-47304-1.jpeg

Televiziunea Publică a anunţat că a depus plângere penală în cazul biletelor la meciurile la Mondiale cumpărate de şeful delegaţiei TVR în Qatar Cristi Oprean, care şi-a dat demisia din instituţie săptămâna trecută, și vine cu dezvăluire importantă.

"Ca urmare a consultării portalului oficial pus la dispoziţie de FIFA pentru comanda biletelor, reprezentanţii TVR au aflat că domnul Oprean a achiziţionat în numele TVR, dar fără să fie mandatat în acest sens, nu 64, ci 712 de tichete de acces la diferite partide ale CM de Fotbal 2022", anunţă Televiziunea Publică, conform paginademedia.ro.

Prin acţiunile sale, Cristian Oprean şi-a depăşit atribuţiile de coordonator al delegaţiei TVR la CM din Qatar şi a abuzat de poziţia sa pentru a achiziţiona şi transmite altor persoane biletele emise de reprezentanţii FIFA pentru SRTv.

Șeful Departamentului de Achiziții din cadrul Redacției Sport, prezent în calitate de „coordonator delegaţie TVR" sau „Team Leader FIFA" la Mondialul din Qatar, a fost demascat de un mail trimis de unul dintre cei căruia i-a vândut un bilet la suprapreț.

„Stimați domni,

Cu puțin timp în urmă am achiziționat două bilete pentru Franța - Maroc de la un anume domn Cristi, care s-a recomandat a fi acreditat de TVR la Campionatul Mondial de Fotbal. Mi le-a înmânat într-un plic și am plătit pe ele 1.800 de euro.

Domnul Cristi este înalt și blond, cam la 45 de ani, ușor grizonat și avea numărul de telefon Qatar 00974 5171 3189.

Ne-am întâlnit în fața Hotelului Marriot. Mi-a spus că sunt locuri foarte bune, dar nu le pot folosi, pentru că mi se cer și alte acte la stadion.

Pe bilete se vede clar că costă cam 620 de euro, adică 2.400 de riali. De asemenea, se vede că scrie RoTVR pe ele.

Am de gând să reclam la FIFA acest lucru.

Aveți în foto atașate biletele și, pentru că spun adevărul, îl puteți soma pe domnul Cristi să le arate. A făcut rezervare pentru ele la FIFA și i s-au dat de acolo.

Să vă fie rușine cu asemenea reporteri!

Marian".

Potrivit TVR, Oprean „și-a depășit atribuțiile de coordonator al delegației TVR la CM din Qatar" și, totodată, „a abuzat de poziția sa pentru a achiziționa și transmite altor persoane biletele emise de reprezentanţii FIFA pentru SRTv".

Cristian Oprean, angajat al TVR de 23 de ani, și-a dat demisia la începutul săptămânii trecute, înainte ca cercetarea disciplinară să fie încheiată, iar în acest context procedura internă a fost sistată. În aceste condiții, șefii TVR au decis să sesizeze organele de urmărire penală, se mai arată în comunicat.

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
11:58
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou