Scandal între Nicușor Dan și Toni Greblă! Prefectul Capitalei: "Ceva este în neregulă"

Mirela Ene, 6 februarie 2023, Ora 06:51

  • print
  • |
scandal-intre-nicu-or-dan-i-toni-grebla-prefectul-capitalei-ceva-este-in-neregula-47404-1.jpeg

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a declarat duminică, 5 februarie, ca reacţie la acuzaţiile aduse de Nicuşor Dan, că i-a solicitat prin două adrese primarului să îi trimită copie certificată după aceste PUZ-uri pe zonele protejate, după ce a apărut un zvon că acestea nu ar fi fost adoptate în 2000, în CGMB, şi că nu ar exista în arhivele Primăriei, dar primarul nu i-a răspuns la niciuna dintre adrese.

Toni Greblă a mai subliniat că primarul este obligat, în virtutea legii, să îi pună la dispoziţie toate documentele.

Toni Greblă a precizat că "în spaţiul public a apărut un zvon cu privire la faptul că cele 86 de PUZ-uri pe zone protejate nu ar exista şi că nu ar fi fost adoptate de CGMB în decembrie 2000".

"Nu mi-a venit să cred că aşa ceva se poate întâmpla, dar imediat după,a apărut un răspuns către un ONG al unui director din Primărie, de la Direcţia Arhive, în care scria că aceste PUZ-uri nu au existat niciodată în arhiva Primăriei şi nu se află nici acum, scris de Primăria Capitalei. În această situaţie, pentru a elimina orice suspiciune, am solicitat prin două adrese primarului Capitalei să îmi trimită copie certificată după aceste PUZ-uri, dar nu mi-a răspuns la niciuna, iar astăzi a ieşit în conferinţă acuzând că vreau să atac în instanţă aceste PUZ-uri. Nu era mai simplu să îmi dea un telefon şi să îmi spună că există, să mă invite la primărie să le văd?", a precizat prefectul Toni Greblă pentru pentru News.ro.

Prefectul a menţionat că această ieşire a primarului îl duce la concluzia că "este ceva e în neregulă cu acele PUZ-uri".

"Eu nu am ce să atac mâine în instanţă pentru că nu ştiu dacă există, nu le-am văzut ca să contest legalitatea adoptării lor. Primarul este obligat, în virtutea legii, să îmi pună la dispoziţie toate documentele, sunt convins că le va trimite într-un termen mai scurt sau mai lung", a mai spus Greblă.

Prefectul a mai arătat că primarul Nicuşor Dan "a făcut mare tam-tam că zonele protejate ar rămâne neprotejate, însă el însuşi a suspendat PUZ-urile de la patru sectoare". "A fost vreo nenorocire? Nu, pentru că există PUG-ul, planul urbanistic general. Se pare că este un lucru mai profund ceea ce s-a întâmplat cu aceste PUZ-uri, nu numai în mandatul lui Nicuşor Dan, pentru că ele au fost adoptate sau se vorbeşte despre adoptarea lor încă din anul 2000 şi se pare că asta deranjează mai mult. Eu voi lua o decizie după ce voi vedea despre ce e vorba, voi avea opinia direcţiilor de specialitate din Prefectură şi voi spune care este poziţia, pe lege, privind aceste PUZ-uri", a mai spus prefectul Capitalei.

Reacția a venit după ce Nicuşor Dan a anunțat că prefectul municipiului București intenționează să atace luni în instanță PUZ Zone protejate, ceea ar permite suspendarea documentului, cu consecinţa intrării în legalitate a unor construcţii ridicate ilegal în zone protejate şi a ridicării altor construcţii în aceste zone, fără aplicarea reglementărilor specifice lor. Motivaţia ar fi, conform edilului, aceea că "există suspiciuni în diverse medii" cu privire la acest document.

În urma acestui anunț, și viceprimarul Capitalei Horia Tomescu a lansat un avertisment, spunând că "dacă vor fi suspendate zonele protejate ale Bucureştiului, nu vom mai vedea iarba din parcuri din cauza cârciumilor, nu vom mai vedea case de patrimoniu din cauza blocurilor."

 

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
10:02
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou