Tensiunile din PSD

Ştefan Diaconu, 24 ianuarie 2024, Ora 16:14

  • print
  • |
tensiunile-din-psd-48103-1.jpeg

Marcel Ciolacu și tensiunile din PSD

”Astăzi, PSD-ul e tot la guvernare, dar e cu Ciolacu în frunte. Iohannis și PNL sunt într-o situație de targă, cum se spune. Au mari șanse doar la locul trei la alegerile care vin, nu au candidat prezidențial ce poate prinde finala, acolo unde azi apar ca protagoniști siguri Ciolacu și George Simion. La vârful PSD, situația este ultra-tensionată. Nu se mai țin ședințe săptămânale. Referitor la cei cinci care conduc: Dîncu s-a autoexilat la Cluj și urzește planuri ba cu Geoană, ba cu Victor Ponta; Grindeanu face turul taberelor din partid, fiind în același timp este foarte atent ce mișcări i se dictează de prin „păduri”; Firea nu și-a reintrat în drepturile de prim-vicepreședinte și la rândul ei gândește planuri de răzbunare pe Ciolacu, alături de Paul Stănescu, care și el este presat puternic prin scandalurile de corupție din jurul Ministerului Agriculturii. Deci Ciolacu este singur la conducerea PSD, astăzi, când vorbim iar la guvern e cam tot așa, fiind înconjurat de oameni ca Neacșu și Țuțuianu, unul vicepremier, celălalt secretar general adjunct al guvernului, oameni ce au dezertat la Pro România în 2019, după scandalul cu Dragnea, și prin asta spun tot.

E limpede, deci că Ciolacu este într-o situație similară cu fostul lui coleg, Liviu Dragnea, în 2019. Și el este caz de targă, după cum se zice, și este la fel de limpede că Iohannis exact asta aștepta: anume aștepta „dragnizarea lui Ciolacu”, așa cum menționa în mod plastic și potrivit Liviu Alexa într-o analiză de acum o lună. Ce e limpede deci? E limpede că în marja protestelor, bazat pe neputința guvernului de a rezolva în mod concret problemele, se va genera o criză internă mare în PSD, similară celei din timpului Dragnea, dar acum ținta este Ciolacu. Iohannis este disperat de soarta sa personală, dar și a PNL, de care depinde soarta sa personală; el nu știe cum să lupte altfel (vedeți aici forțarea protestelor prin Fritz la Timișoara, respectiv Nicușor Dan și Șoșoacă la București), dar notați în mod special detaliul important al descinderii DNA-ului în decembrie la PSD asupra documentelor interne de cheltuieli ale partidului, treabă ce, vă reamintesc, că a fost folosită și contra lui Dragenea, de a ajuns și trezorierul Drăghici la pușcărie.

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
19:08
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou