Ucraina reacționează după declarațiile făcute de Claudiu Târziu: „Profund îngrijorător!”

Ştefan Diaconu, 29 ianuarie 2024, Ora 14:17

  • print
  • |
ucraina-reactioneaza-dupa-declaratiile-facute-de-claudiu-tarziu-profund-ingrijorator-48113-1.jpg

Ucraina reacționează după declarațiile făcute de Claudiu Târziu: „Profund îngrijorător!”

Anton Gherașcenko, consilier la Ministerul ucrainean de Interne, își exprimă îngrijorarea față de discursul avut de Claudiu Târziu (AUR) cu privire la Ucraina.

„Claudiu Târziu, unul dintre liderii partidului român AUR, solicită României să anexeze patru zone ale Ucrainei: nordul Bucovinei, sudul Basarabiei, regiunea Hertsa și Transcarpatia. El a anunțat acest lucru pe 24 ianuarie 2024. Apelurile lui Târziu sunt consistente: pe 4 martie 2022, la câteva zile după ce Rusia și-a lansat invazia pe scară largă asupra Ucrainei, el a spus: 'Cred că este nevoie de încălzire a relațiilor dintre România și Rusia, recunosc necesitatea unei bune cooperări între România și Rusia, sunt gata să-mi fac partea'. Anterior, afirmații similare asupra teritoriilor ucrainene au fost făcute de partidul de ultradreapta din Ungaria.

Știu că multe dintre aceste apeluri sunt adresate publicului intern și ar trebui luate în considerare în contextul politicii interne a țărilor", a declarat Anton Gherașcenko, pe X.

„Cu toate acestea, mi se pare profund îngrijorător faptul că astfel de afirmații încep să apară din ce în ce mai des (și nu doar în ceea ce privește Ucraina). Una dintre cele mai mari realizări ale lumilor de după cel de-al Doilea Război Mondial (plătită cu sume incredibile de vieți) este respectul pentru suveranitatea teritorială ca bază pentru ordinea globală. Dacă Rusiei i se permite să câștige războiul său nedrept împotriva Ucrainei, toate aceste sacrificii vor fi în zadar și lumea va coborî din nou în haos. Știu că am mulți urmăritori din România. Aș fi recunoscător dacă ați împărtăși modul în care acest politician și partidul său sunt percepuți în țara dumneavoastră, deoarece știu că România sprijină foarte mult Ucraina”, a mai punctat Gherașcenko.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
08:12
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou