Bubuie o problemă uriașă din București: un dezvoltator imobiliar a construit ilegal încă un etaj la un bloc

Diana Ionescu, 10 aprilie 2023, Ora 12:14

  • print
  • |
bubuie-o-problema-uria-a-din-bucure-ti-un-dezvoltator-imobiliar-a-construit-ilegal-inca-un-etaj-la-un-bloc-47778-1.jpg

Sunt 10 percheziții, luni dimineața, în Capitală și în județele Ilfov și Dâmbovița, după ce beneficiarul unui imobil nou construit în București a determinat funcționarii să admită înscrierea dreptului de proprietate și a unor suprafețe mai mari decât cele din autorizația de construire.

Conform surselor judiciare, la acest bloc s-a construit un etaj în plus și s-u intabulat și o suprafață mai mare a apartamentelor. Se fac verificari sa se stabilească dacă a mințit cu privire la suprafața lor când vindea persoanelor.

Polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice - Sector 2 au pus în executare 10 mandate de percheziție domiciliară în București, cât și în județele Ilfov și Dâmbovița, la adresele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și abuz în serviciu.

„În fapt, la data de 16 noiembrie 2020, comisia de recepție formată din beneficiarul unui imobil nou construit și reprezentanți ai unor instituții publice ar fi semnat procesul verbal de recepție la terminarea unor lucrări, prin care se atestă în fals că imobilul nou construit are un regim de înălțime conform autorizației de construcție emisă. Totodată, beneficiarul ar fi determinat lucrătorii din cadrul unor instituții publice să admită înscrierea dreptului de proprietate asupra unui imobil nou construit din București și a unor suprafețe vădit mai mari decât suprafețele prevăzute în autorizația de construire", arată Poliția Capitalei.

De asemenea, au fost emise 12 mandate de aducere, persoanele vizate urmând să fie duse la audieri.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și abuz în serviciu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

 

 

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
16:33
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou