Cel mai mare comerciant de artificii și petarde din România a fost arestat! De ce este acuzat omul de afaceri Dan Pintilie

Florentina Șerbănescu, 30 decembrie 2022, Ora 18:58

  • print
  • |
cel-mai-mare-comerciant-de-artificii-i-petarde-din-romania-a-fost-arestat-de-ce-este-acuzat-omul-de-afaceri-dan-pintilie-47219-1.jpeg

Omul de afaceri Dan Pintilie, patronul SC Fireshow SRL Sacalaz, Timisoara, a fost retinut de polițiștii IPJ Buzau, în cadrul operațiunii nationale de combatere a comerțului ilegal cu obiecte pirotehnice „Foc de artificii", scrie evz.ro.

Dan Pintilie patronul firmei Fairshow SRL din Săcălaz, aflată la periferia Timişoarei, cea mai mare firmă de materiale pirotehnice din țară și președintele Asociației Importatorilor și Comercianților de Obiecte Pirotehnice din România, și fratele acestuia, Valentin, au fost reținuți joi seară. 

„Ieri, 28 decembrie, având în vedere complexul de activități desfășurate la nivel naţional în cadrul acțiunii Foc de artificii, poliţiştii din cadrul Biroului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Buzau, sub coordonarea Direcţiei Arme Explozivi şi Substante Periculoase din cadrul Poliţiei Romane, au pus în executare 62 de mandate de percheziție domiciliară în judetele Buzău, Timiş şi municipiul Bucuresti, printre locurile percheziționate fiind și depozitul de la Săcălaz al firmei Fireshow.

Cercetările se efectuează în cadrul unui dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni şi vizează un agent economic care ar fi creat la nivel naţional un circuit fictiv de livrare articole pirotehnice în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat", se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Buzau.

Anchetatorii au confiscat tone întregi de articole pirotehnice dar şi sume importante de bani.

„Perchezițiile s-au desfăşurat la sediile şi punctele de lucru (magazine şi depozite) a 11 agenți economici, toate având ca obiect de activitate comerțul de articole pirotehnice și despre care existau indicii că ar deţine în vederea comercializării materii explozive destinate divertismentului, fără respectarea prevederilor legale.

Poliţiştii au descoperit şi ridicat 5512 kilograme de articole pirotehnice din categoriile F1, F2, F3, F4, P1 și T1, 2700 de litri de băuturi alcoolice din categoria produselor accizabile, deținute în afara antrepozitului fiscal, peste 62.000 de euro, medii de stocare şi înscrisuri", se mai mentioneaza în comunicatul politiei. 

În final, doi bărbați în vârstă de 34 si 53 de ani, din Timiş şi Bucureşti, au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca vineri, 30 decembrie, să fie prezentați unității de parchet pentru a dispune cu privire la masura preventivă.

Dan Pintilie, patronul Fireshow SRL din Sacalaz, deține cea mai mare firma şi depozit de materiale pirotehnice din ţara noastră, împreună cu asociați din China, totodată fiind şi președintele Asociaţiei Importatorilor şi Comercianților de Obiecte Pirotehnice din România şi instructorul tuturor pirotehnicienilor autorizati.

Potrivit presalert.ro alături de Dan Pintilie ar fi fost reținut şi fratele sau Valentin, cei doi urmând să fie prezentați procurorilor cu propunere de arestare preventivă.

 

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
13:17
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou