Celebrul om de afaceri, Bobby Păunescu, a fost executat de celebrul fost fotbalist, Ciprian Marica! Păunescu este unul dintre investitorii proiectului imobiliar de 2 miliarde de euro, de la Cluj

Anca Bratu, 5 ianuarie 2023, Ora 12:48

  • print
  • |
celebrul-om-de-afaceri-bobby-paunescu-a-fost-executat-de-celebrul-fost-fotbalist-ciprian-marica-paunescu-este-unul-dintre-investitorii-proiectului-imobiliar-de-2-miliarde-de-euro-de-la-cluj-47239-1.jpg

Pe 28 decembrie 2022, la cererea fostului fotbalist Ciprian Marica, Judecătoria Sectorului 1 a încuviințat executarea silită a omului de afaceri Bobby Păunescu. Acesta nu i-a plătit lui Marica chiria pentru un imobil închiriat în 2016. Este cel de-al doilea proces din ultimele luni în care Păunescu este chemat la bară pentru datorii. Cu toate acestea, în decembrie 2022, bucureșteanul a fost prezentat ca făcând parte dintr-o echipă de investitori care vor edifica în Cluj-Napoca un proiect imobiliar evaluat la 2 miliarde de euro. Păunescu a respins apelurile reporterului G4Media.ro și nu a răspuns mesajului trimis pe Whatsapp, mesaj care apare ca văzut. 

În încheierea de ședință, magistratul a menționat că datoria lui Păunescu către Marica provine din neachitarea obligațiilor financiare dintr-un contract de închiriere înregistrat la Administraţia Sector 2 a Finanţelor Publice în martie 2016. Completul a stabilit că suma pretinsă de creditor este o creanţă certă, lichidă si exigibilă și a admis cererea acestuia de încuviinţare a executării silite pe care Marica a formulat-o prin intermediul unui executor judecătoresc. Decizia luată este fără cale de atac. În baza acesteia, executorul poate cere băncilor identificarea conturilor deținute de Păunescu și poprirea sumei revendicate. În decizia de la Judecătoria Sectorului 1 cuantumul acesteia nu este menționat, dar, în 2019, la momentul la care Păunescu a intenționat să candideze la Președinția României și a depus declarație de avere, era precizată o datorie către Marica de 181.599 lei. 

Acțiunea intentată de fostul fotbalist la Judecătoria Sectorului 1 a fost depusă pe 19 decembrie 2022, la trei zile după ce G4Media.ro dezvăluia faptul că Păunescu fusese dat în judecată, pe 25 noiembrie 2022, de către societatea care deține fostul Hotel Intercontinental. Potrivit surselor G4Media.ro, în acel proces este vorba de restanțe la hotelul în care a locuit o vreme, dar nu a plătit. Conform portalului instanțelor, debitul este de aproape 110.000 lei.

În același articol, se mai indica numele altui creditor, din ultimii ani, al lui Păunescu, creditor care s-au adresat instanțelor: un italian pe nume Marc Raffoul care a revendicat plata sumei de 98.000 euro.

De asemenea, în declarația de avere din 2019, Păunescu a mai menționat un debit de 130.888 lei către firma de protecție și pază Star Sistems Security SRL București. Contactat de G4Media.ro, Ionel Petre, directorul firmei, a declarat că suma reprezintă o parte dintr-un debit de circa 100.000 de euro reprezentând servicii de pază prestate de societatea sa la fosturile Studiouri Media Pro, achiziționate, în 2015, de un grup de investitori americani și chinezi reprezentați de Păunescu.

Acesta ar fi acceptat să avalizeze în nume propriu un bilet la ordin cu suma de mai sus pentru a asigura creditorul de plata unei părți din datorii, lucru care, însă, nu a mai fost posibil. "Am depus plângere penală pentru că nu am găsit bani în cont, dar s-a dat clasare. Am angajat un executor judecătoresc ca să îi caute toate conturile lui Păunescu, dar nu a găsit decât 3.000 de lei în 2019 și 1.200 de lei în 2020", a afirmat Petre în decembrie 2022.

O verificare G4Media.ro a mai arătat că nici societățile menționate de Păunescu în declarația de interese din 2019 nu ies în evidență, dimpotrivă: fie nu au mai avut activitate în anii din urmă, fie se află în reorganizare judiciară sau faliment. Pe de ală parte, în această perioadă, omul de afaceri se află într-un conflict de uzură cu celălalt acționar, Sorin Oancea, în tentativa de a prelua administrarea societății care deține postul de știri B1TV, societate la care tatăl său, George Constantin Păunescu deține 50% dintre părțile sociale. De remarcat că emisiunea TalkB1 de la B1TV în care era invitat permanent Bobby Păunescu nu mai apare în grila de programe.

Cu toate acestea, luna trecută, Bobby Păunescu a apărut pe lista unor investitori care s-au implicat într-un proiect imobiliar din Cluj-Napoca, aceștia anunțând că vor investi circa 2 miliarde de euro. Contactat de G4Media.ro, Păunescu a declarat că, în cadrul acestui proiect, el va construi un hotel.

 

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
23:25
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou