De ce nu a fost Cristian Cioacă eliberat condiționat. Iată motivația instanței

Anca Bratu, 1 februarie 2023, Ora 10:40

  • print
  • |
de-ce-nu-a-fost-cristian-cioaca-eliberat-conditionat-iata-motivatia-instantei-47382-1.jpg

Motivul pentru care Cristian Cioacă rămâne în închisoare după 9 ani executați. Decizia judecătorilor de la Tribunalul din Pitești. 

De ce nu a fost soțul avocatei Emilia Ghinescu eliberat condiționat. Motivarea instanței în cazul criminalului care a primit 15 ani și 8 luni de închisoare. Până în momentul de față polițistul a executat numai 9.

Cristian Cioară rămâne în spatele gratiilor, magistrații din Pitești precizând care sunt motivațiile pentru care au respins cererea de eliberare condiționată. Unul dintre motivele este faptul că condamnatul nu a făcut destule eforturi pentru a contrabalansa cu fapte bune.

Deținutul nu a primit recompense. Un alt doilea motiv este acela că fostul polițist nu a plătit până în acest moment daunele morale în valoare de 250.000 de euro către rudele Elodiei Ghinescu (mama și fratele avocatei).

„În plus, instanța are în vedere numărul redus de recompense obținute de petent la debutul executării pedepsei, respectiv în perioada...., cu toate că persoanele private de libertate pot fi propuse şi pot obţine recompense lunar, obținând doar două recompense în anul 2013, 3 recompense în anul 2014 și câte 6 recompense în anii ulterior.

Astfel, se evidențiază dezinteresul primirii de recompense, deși este binecunoscut în mediul carceral că aceste recompense sunt trecute în caracterizarea fiecărui deținut și avute în vedere la soluționarea unei cereri cu obiectul celei prezente.

Acest profil infracţional a cărui existenţă a fost pe deplin dovedită prin puterea de caracter (în sens negativ) de a comite astfel de fapte constituie punctul de plecare în analiza existenţei dovezilor temeinice de îndreptare.

Or, este evident că aşa cum persoana condamnată a deţinut toate trăsăturile de caracter negative, necesare pentru săvârşirea respectivelor infracţiuni, prin simpla acceptare la nivel psihic de a acţiona în aşa manieră, intervalul de aproximativ 9 ani executat efectiv din pedeapsa rezultantă de 16 ani și 8 luni ani de închisoare, în decursul căreia a avut un comportament normal, este nesemnificativ pentru atingerea scopului pedepsei în raport cu capacitatea infracţională anterioară", și-au motivat magistrații din Pitești hotărârea, scrie ziare.com. 

Rămâne în închisoare

Cristian Cioacă nu și-a dat deloc interesul pentru a micșora sentința definitivă. Concret, comportamentul civilizat și nonconflictual al fostului polițist nu a cântărit deloc în fața magistraților din Pitești. 

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
13:09
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou