Director ADS arestat de DNA, după ce a cerut o mită de 350.000 de euro

Florentina Șerbănescu, 22 martie 2023, Ora 11:04

  • print
  • |
director-ads-arestat-de-dna-dupa-ce-a-cerut-o-mita-de-350-000-de-euro-47668-1.jpg

Directorul Direcţiei Control Reprezentanţe Teritoriale şi Comunicare din cadrul Agenţiei Domeniile Statului a fost arestat pentru trafic de influență, după ce ar fi cerut 350.000 euro unui afacerist pentru a-l ajuta să câștige un contract.

Procurori DNA anunță că au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 20 martie 2023, a lui Nuţă Marius Ionel, director al Direcţiei Control Reprezentanţe Teritoriale şi Comunicare din cadrul Agenţiei Domeniile Statului (ADS), pentru trafic de influență, scrie Mediafax.

Procurorii dau detalii despre faptele comise:

În ordonanța procurorilor se arată că, în perioada 24 ianuarie - 20 martie 2023, Nuţă Marius ar fi pretins, pentru el şi pentru alte persoane, de la un om de afaceri, suma totală de 350.000 euro pentru "a-l ajuta" să încheie cu ADS un contract de arendă pentru o suprafaţă de 650 ha de teren agricol, situat într-o comună din județul Giurgiu.

În contul aceleiași sume de bani, inculpatul i-ar mai fi promis omului de afaceri că îl va sprijini să concesioneze respectiva suprafață de teren pe o perioadă de 20 de ani, cu posibilitatea prelungirii pe încă 10 ani, informează DNA. Martorul i-ar fi remis lui Nuţă Marius Ionel suma de 90.000 lei, ce reprezenta o primă tranșă din suma pretinsă inițial. Ulterior, cu toate "eforturile" depuse de inculpat, licitația privind arendarea terenului respectiv a fost câștigată de o altă persoană.

Judecătorii Tribunalului București au admis propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile, a lui Nuţă Marius Ionel.

 

 

 

EDITORIAL

Omorul ca soluție! Partidul Social Democrat se pregătește pentru alegerile locale?

Omorul ca soluție! Partidul Social Democrat se pregătește pentru alegerile locale?

Partidul Social Democrat se pregătește pentru alegerile locale? Omorul ca soluție!   Nu sunt mulți cei care cunosc unde se află pe harta României Comuna Căscioarele, in Judetul Calarasi, localitate de dimensiuni mici, cu aproximativ 1500 de locuitori și practic cu nimic semnificativ pe teritoriul ei, datorită faptului că î ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
07:10
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou