Fost inspector ANAF trimis în judecată pentru luare de mită și complicitate la evaziune fiscală. Câți bani a primit de la un om de afaceri

Mirela Ene, 9 martie 2023, Ora 20:19

  • print
  • |
fost-inspector-anaf-trimis-in-judecata-pentru-luare-de-mita-i-complicitate-la-evaziune-fiscala-cati-bani-a-primit-de-la-un-om-de-afaceri-47600-1.jpg

Un fost inspector în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), acuzat că a luat mită de la un om de afaceri, a fost trimis în judecată de procurorii Serviciului Teritorial Timişoara al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Potrivit unui comunicat al DNA  transmis joi, 9 martie, Alexandru Ţăran, la data faptelor inspector în cadrul ANAF Timiş, este acuzat de luare de mită în formă continuată, instigare la spălarea banilor în formă continuată şi complicitate la evaziune fiscală.

În acelaşi dosar au mai fost deferite justiţiei trei persoane fizice - un om de afaceri, fiul său şi administratorul unei firme, precum şi două societăţi comerciale.

"În perioada iunie 2015-februarie 2016, inculpatul Ţăran Alexandru, în calitatea menţionată mai sus, ar fi pretins şi primit, în mai multe tranşe, prin virament bancar şi în numerar, suma totală de 276.000 de lei, cu titlu de mită, de la omul de afaceri cercetat sub control judiciar, în legătură cu efectuarea unui control la firma fiului său, în urma căruia ar fi întocmit un raport de inspecţie fiscală favorabil în baza căruia societăţii comerciale respective i-a fost rambursat TVA de peste 968.436 lei", se arată în comunicatul DNA.

Potrivit procurorilor, Alexandru Ţăran ar fi trebuit să constate caracterul fictiv al unor operaţiuni comerciale - servicii de consultanţă şi management fictive în valoare totală de 5.003.586 lei - şi să aplice prevederile legale care se impuneau. În schimb, pentru a disimula adevărata provenienţă a sumelor de bani primite cu titlu de mită, ar fi fost încheiate trei contracte de consultanţă fictive cu societăţile comerciale deţinute de persoane din familia inspectorului fiscal, în baza cărora au fost plătite în numerar sau transferate în cont sumele de bani.

"O parte din suma de 276.000 de lei primită de inculpatul Ţăran Alexandru, cu titlul de mită, ar fi provenit din suma de 968.436 lei rambursată societăţii în cauză că urmare a controlului efectuat de inspectorul fiscal", precizează DNA.

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Timiş s-a constituit parte civilă în dosar.

Dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Timiş, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse de procurori.

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
17:37
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou