Fostul baron de Giurgiu este vizat de o nouă anchetă DNA!

Anca Bratu, 16 decembrie 2022, Ora 17:30

  • print
  • |
fostul-baron-de-giurgiu-este-vizat-de-o-noua-ancheta-dna-47162-1.jpg

Fostul vicepreşedintele al Autorităţii de Audit din cadrul Curţii de Conturi Niculae Bădălău ar fi vizat de încă o anchetă a procurorilor DNA. Fostul baron PSD a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru trafic de influenţă şi dare de mită în formă continuată. El a încercat să mituiască, potrivit rechizitoriului, un primar în schimbul unor contracte cu firmele copiilor săi. Potrivit unor surse judiciare, în cel de-al doilea dosar, aflat în curs de cercetare, Niculae Bădălău este cercetat pentru o sumă importantă de bani care ar fi fost descoperită asupra lui, scrie evz.ro.

Niculae Bădălău este vizat de încă un dosar penal, conform unor surse judiciare, de dare de mită în care se continuă cercetările penale. Ancheta ar avea legătură cu o sumă de bani foarte mare care ar fi fost descoperită asupra fostului lider al PSD în momentul în care a fost reținut. Se pare că Bădălău se îndrepta către o petrecere la care urmau să participe mai mulți reprezentanți ai Curții de Conturi, la Craiova.

La percheziția mașinii, asupra sa ar fi fost găsit un teanc de 20.000 de lei, în bancnote de 200 de lei. O parte din sumă era destinată, conform surselor citate de stiripesurse.ro, lăutarilor care urmau să cânte la petrecere.

Nicolae Bădălău a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi trafic de influenţă, într-un dosar în care este acuzat că i-a oferit mită 170.000 de euro unui primar din judeţul Giurgiu în schimbul acordării unor contracte de lucrări publice.

În prezent, Niculae Bădălău se află în stare de arest preventiv.

"În zilele de 09 august 2022 și 19 noiembrie 2022, inculpatul Bădălău Niculae, în calitatea menționată mai sus, i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un anumit contract unei societăți administrate de o rudă a inculpatului. Contractul viza „Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă potabilă...," fiind estimat la valoarea de 7.071.925 lei fără TVA.

În schimbul acestui "serviciu", inculpatul ar fi promis că va determina o persoană din conducerea Companiei Naționale de Investiții (C.N.I.), asupra căreia a lăsat să se înțeleagă că are influență, să asigure finanțarea a două proiecte depuse la această instituție de primăria respectivă.

În perioada 2021-2022, în contextul derulării unui contract pe care aceeași primărie îl avea încheiat cu aceeași societate comercială, privind „Înființare rețea de alimentare cu apă...", inculpatul Bădălău Niculae, prin intermediul celeilalte persoane cercetate în prezenta cauză, i-ar fi oferit primarului mai multe sume de bani pentru ca, în schimb, acesta să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme.

În același context, la data de 19 noiembrie 2022, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7% (170.000 euro) din valoarea contractului menționat mai sus, dar și dintr-un viitor contract a cărui atribuire urmărea să o obțină pentru aceeași firmă, de la primăria respectivă. Ulterior, în data de 25 noiembrie 2022, prin intermediul aceluiași om de afaceri, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi remis edilului 35.000 lei, reprezentând o parte din suma de bani promisă în legătură cu contractul în derulare.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Giurgiu cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză", se arată în comunicatul DNA.

 

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
11:44
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou