Ministerul Justiției a mai pierdut un corupt celebru. Italienii refuză să-l extrădeze pe „baronul PSD” Ionel Arsene

Mirela Ene, 21 aprilie 2023, Ora 15:34

  • print
  • |
ministerul-justitiei-a-mai-pierdut-un-corupt-celebru-italienii-refuza-sa-l-extradeze-pe-baronul-psd-ionel-arsene-47843-1.jpeg

Fostul președinte al Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, rămâne în Italia. Judecătorii au respins cererea guvernului român de a-l extrăda pe liderul PSD Neamț, condamnat la șase ani de închisoare cu executare în România. Ionel Arsene a fugit din țară înainte ca magistrații Curții de Apel Brașov să se pronunțe în dosarul de corupție în care a fost judecat. 

Judecătorii din Italia au respins cererea Ministerului Justiției din România cu privire la extrădarea lui Ionel Arsene, fostul președinte PSD al Consiliului Județean Neamț. Ionel Arsene a plecat din țară înainte ca magistrații Curții de Apel Brașov să se pronunțe în dosarul său de corupție.

Iar Ministerul de Justiție nu a reușit să obțină extrădarea sa, așa cum nu a reușit nici în cazul altor condamnați celebri care au fugit din țară.

Ionel Arsene a fost condamnat la 6 ani și 8 luni cu executare într-un dosar de corupție, decizia fiind definitivă.

După ce s-a sustras executării pedepsei, pe numele lui Ionel Arsene a fost emis un mandat de arestare internațional. Acesta s-a predat, însă, autorităților italiene, la Bari, o localitate a cărei intanțe sunt recunoscute pentru indulgența pe care o manifestă față de condamnații români.

Inițial, autoritățile italiene l-au plasat pe Arsene în arest la domiciliu, pe perioada procesului de extrădare, după care au respins cererea autorităților române. În această situație, Ionel Arsene ar putea beneficia până la final de clemența justiției italiene și s-ar putea alege cu o pedeapsă mult mai blândă, de cel mult patru ani, cu arest la domiciliu, conform realitatea.net.

Ionel Arsene condamnat pentru corupție

Baronul PSD de Neamț, Ionel Arsene a fugit din România, înainte ca judecătorii de la Curtea de Apel Brașov să pronunțe decizia penală, privind condamnarea acestuia la închisoare cu executare, de șase ani și opt luni.

„La data de 10 martie a.c., poliţiştii (...) au primit un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis pe numele unui bărbat de 51 de ani. Cel în cauză este condamnat de Tribunalul Bacău la o pedeapsă privativă de libertate, de 6 ani şi 8 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, sentinţă rămasă definitivă prin decizia Curţii de Apel Braşov", se arăta într-un comunicat al IPJ Neamț.

Ionel Arsene a fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. El a fost trimis în judecată deoarece, în anul 2013, în calitate de deputat şi preşedinte al PSD Neamţ, ar fi primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 100.000 euro.

În schimbul banilor Arsene urma să-și folosească influența la Agenția Naţională de Integritate, „în scopul de a se constata nerespectarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcţie de conducere în administraţia locală".

 

 

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
16:30
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou