Nelu Tătaru cercetat de DNA

Dan Alexandru, 8 mai 2023, Ora 14:21

  • print
  • |
nelu-tataru-cercetat-de-dna-47862-1.jpg

Cercetat de DNA pentru 4 milioane de Euro din pandemie, Nelu Tătaru a refuzat să dea declarații

Raportul final al Comisiei de anchetă parlamentară, depus marți, 18 aprilie, la Biroul permanent al Camerei Deputaţilor, arată că sunt în derulare 102 anchete penale privind achiziţiile publice din timpul pandemiei. Unul dintre dosarele penale deschise de DNA vizează achiziția, în anul 2020, de echipamente și măști de protecție pentru Republica Moldova. Este vorba despre singura achiziție directă făcută de Ministerul Sănătății de la Unifarm, în valoare de peste 18 milioane de lei cu TVA.

Conform Legii 95/2006 privind organizarea activității parlamentare „refuzul persoanelor invitate la comisia de anchetă de a furniza informațiile solicitate sau de a pune la dispoziția acesteia celelalte documente sau mijloace de probă deținute, utile activității comisiei, poate fi considerat ca obstrucționare sau împiedicare a aflării adevărului și poate constitui temei pentru sesizarea organelor de urmărire penală.”

În pofida acestei prevederi, Nelu Tătaru a refuzat să se prezinte de trei ori la Comisia Parlamentară, refuzând în scris să participe la două din cele trei invitații și folosind abuziv funcția de președinte al Comisiei de Sănătate pentru a răspunde solicitărilor deși acesta fusese citat în calitatea sa de fost ministru al Sănătății.

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
05:13
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou