Notari, reținuți de DNA! Au eliberat certificate false de moștenitor

Anca Bratu, 14 decembrie 2022, Ora 19:12

  • print
  • |
notari-retinuti-de-dna-au-eliberat-certificate-false-de-mo-tenitor-47143-1.jpg

Procurorii de la DNA au decis reținerea a șapte persoane, dintre care doi notari din București, dosarul vizând cabinete notariale care timp de câțiva ani ar fi eliberat certificate de moștenitor, precum și a altor acte care atestau în fals dreptul de proprietate asupra unor imobile din Capitală nerevendicate sau care au aparținut unor persoane fără moștenitori. 

Potrivit procurorilor, după ce erau obținute certificatele, imobilele erau vândute, la prețul pieței. Notarii publici sunt acuzați de luare de mită și fals  intelectual, iar cele cinci persoane fizice de complicitate la fals intelectual, complicitate la abuz în serviciu, instigare la fals intelectual, instigare la abuz în serviciu sau uz de fals.

 Conform procurorilor, ancheta vizează eliberarea nelegală în perioada 2019-2022, contra unor sume de bani, a unor certificate de moștenitor, precum și a altor acte care atestau în fals dreptul de proprietate asupra unor imobile aflate în București, imobile nerevendicate ori care au aparținut unor persoane fără moștenitori. După obținerea documentelor respective, imobilele erau vândute la prețul pieței.

„Concret, Lidia-Simona Seceleanu, în calitate de notar public, la instigarea și cu complicitatea unor alte persoane (printre care și cele reținute în prezenta cauză - două fiind angajate la cabinetul notarului) ar fi eliberat în mod nelegal peste 19 certificate de moștenitor care atestau în fals că beneficiarii acestora erau singurii moștenitori ai unor imobile, precum și alte documente (contracte de cesiune, contracte de vânzare cumpărare) prin care, în mod nelegal, li s-ar fi permis unor persoane să achiziționeze terenuri, să înstrăineze părți sociale pe care le dețineau în cadrul diverselor societăți comerciale, etc. În două dintre cazuri, Lidia-Simona Seceleanu ar fi primit de la o persoană, prin intermediar, suma de 2.000 euro pentru a elibera două astfel de certificate de moștenitor ce vizau două apartamente din București", spun procurorii.

În cursul zilei de azi inculpații vor fi prezentanți instanței cu propunere de arestare preventivă. 

 

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
23:26
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou