Plângere la DIICOT șefilor Academiei de Poliţie

Alin Cătălinoiu, 21 noiembrie 2023, Ora 18:33

  • print
  • |
plangere-la-diicot-efilor-academiei-de-politie-48066-1.jpg

Sindicatele din penitenciare au făcut plângere la DIICOT șefilor Academiei de Poliţie: Cea mai mare puşcărie din România

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) anunţă, marţi, că a sesizat DIICOT cu privire la conducerea Academiei de Poliţie, pe care o acuză de abuz în serviciu şi fals intelectual, anunță news.ro.

”Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) a sesizat, marţi, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism împotriva fostului rector al Academiei de Poliţie” A. I. Cuza”, Claudiu-Ştefan Chindiş, precum şi împotriva tuturor factorilor de conducere ai instituţiei de învăţământ pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute de abuz în serviciu, constând în aceea că, în mod nelegal şi abuziv, au permis ca studenţii instituţiei pe care o conduce să primească «mâncare stricată» şi fals intelectual, constând în aceea că, cu ştiinţă, «au încercat să ascundă adevărul prin declararea neadevărată a numărului real al studenţilor intoxicaţi în data de 14.11.2023, începând cu ora 20:30»”, anunţă, marţi, sindicaliştii într-un comunicat de presă.

Aceştia reclamă condiţii de penitenciare în Academia de Poliţie

”Mâncarea, condiţiile de cazare şi supraaglomerarea fac din Academia de Poliţie ”A. I. Cuza” cea mai mare puşcărie din România, instituţie de învăţământ măcinată de-a lungul anilor de corupţie, hărţuire sexuală, limbaj suburban şi abuzuri”, au mai transmis sindicaliştii.

Aceştia susţin că Academia de Poliţie ”a creat mai multe probleme în societatea românească decât interlopii României (plagiate la comandă, ameninţări cu moartea, scandaluri sexuale)”.

”Modul bolnav de a conduce Academia de Poliţie ”A. I. Cuza” ca pe un penitenciar din lumea a treia, cu abuzuri la ordinea zilei, îi pot determina pe viitorii poliţiştii, jandarmi, pompieri, poliţişti de penitenciare să considere că abuzarea cetăţeanului reprezintă o normalitate, atâta timp cat 3-4 ani aceşti tineri sunt cazaţi în condiţii inumane, sunt hrăniţi cu mâncare alterată şi învaţă în condiţii similare deţinuţilor din puşcăriile pline de gândaci, şobolani şi ploşniţe ale României”, se mai arată în comunicatul de presă transmis de sindicalişti.

Potrivit documentului, condiţiile din căminele studenţeşti ale Academiei de Poliţie ar surprinde şi oficialii Comitetului European pentru Prevenirea Torturii şi a Pedepselor sau Tratamentelor Inumane sau Degradante (CPT) familiarizaţi cu realitatea dezastruoasă din penitenciare.

”Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) solicită ministrului de interne Cătălin Predoiu să ia măsuri urgente de remediere a problemelor cronice din Academia de Poliţie ”A. I. Cuza”, întrucât cetăţeanul român are nevoie de ofiţeri sănătoşi şi apţi, care să poată asigura în mod echilibrat şi responsabil ordinea publică şi siguranţa naţională”, se mai arată în comunicat.

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
19:59
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou