Politicianul l-ar fi atins în zona intimă! Procurorii au redeschis dosarul în care deputatul Aurel Bălășoiu este acuzat că ar fi abuzat sexual un minor

Anca Bratu, 7 februarie 2023, Ora 12:30

  • print
  • |
politicianul-l-ar-fi-atins-in-zona-intima-procurorii-au-redeschis-dosarul-in-care-deputatul-aurel-bala-oiu-este-acuzat-ca-ar-fi-abuzat-sexual-un-minor-47419-1.jpg

Dosarul în care deputatul Aurel Bălășoiu a fost acuzat de agresiune sexuală împotriva unui băiat în vârstă de 14 ani a fost redeschis la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție, după ce, la sfârșitul anului trecut, procurorul care a făcut ancheta a dat o soluție de clasare, pe motiv că "fapta nu există". Ancheta ar urma să fie reluată după ce mama băiatului a depus o plângere împotriva acestei decizii, scrie gandul.ro, în exclusivitate.

Deputatul Aurel Bălășoiu a devenit personajul principal al celui mai răsunător scandal sexual din ultimii ani, după ce Cristi Călin, un fost student al Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, exmatriculat înainte terminarea studiilor după ce, potrivit afirmațiilor lui, ar fi refuzat „avansurile unui stareț", a formulat un denunț în care îl acuza de viol, act sexual cu un minor și agresiune sexuală.

În urma scandalului public, Aurel Bălășoiu, deputat de Argeș, a fost exclus din PSD, însă a refuzat să renunțe la fotoliul de parlamentar. Acuzațiile formulate de „Călugărul-amant", așa cum a fost botezat de presă Cristi Călin, au ajuns, în cele din urmă, pe masa procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Anchetatorii au început urmărirea penală pe numele lui Aurel Bălășoiu pentru o presupusă agresiune sexuală împotriva unui minor. Anul trecut, în cursul lunii septembrie, în timp ce se afla în mașină împreună cu un băiat în vârstă de 14 ani, i-ar fi atins organul sexual.

În același timp, au existat și acuzații de întreținere de relații sexuale cu un alt minor. Totodată, la dosar a fost anexată și o plângere mai veche, depusă de „Călugărul-amant", în care acesta reclama că ar fi fost violat de politician, care i-ar fi provocat răni ale orificiului anal.

Contrazis de procurorul de caz

La data de 27 decembrie 2022, procurorul de caz a semnat ordonanța de clasare a cauzei, iar Bălășoiu a respirat ușurat.

Procurorul a considerat că deputatul nu-l putea viola pe „Călugărul-amant", care este mai tânăr și are o constituție fizică mult mai viguroasă, dar nu a putut proba nici presupusa agresiune sexuală împotriva minorului, care s-ar fi produs, potrivit declarațiilor de la dosar, în mașina în care acesta era, împreună cu Cristi Călin și cu Aurel Bălășoiu, cât timp ar fi stat într-o benzinărie pe drumul dintre Buzău și Focșani.

Totuși, mama adolescentului a refuzat să accepte faptul că bărbatul, despre care este convinsă că i-a agresat sexual copilul, va scăpa nepedepsit și a făcut o plângere împotriva soluției de clasare, la procurorul superior din punct de vedere ierarhic, adică șeful Secției de Urmărire Penală și Criminalistică, care a dispus redeschiderea dosarului doar în ceea ce privește acuzația de agresiune sexuală.

Decizia mai are nevoie și de confirmare din partea judecătorului de cameră preliminară, care hotărăște legalitatea şi temeinicia ordonanței procurorului de infirmare a clasării. Reluarea urmăririi penale se va produce numai dacă judecătorul de cameră preliminară admite plângerea împotriva soluției şi trimite cauza la procuror în vederea completării urmăririi penale.

În ordonanța din 27 decembrie, procurorul care a făcut ancheta dispusese clasarea dosarul pentru acuzațiile de:

  • viol - întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală; dosarul a fost deschis în urma plângerii penale formulate de "Călugărul-amant";
  • act sexual cu un minor - întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală; dosarul fusese deschis în 4 octombrie, când procurorii s-au autosesizat și au început verificările, după informații apărute în presă, din declarațiile lui Cristi Călin, referitoare la faptul că Aurel Bălășoiu ar fi întreținut relații sexuale cu un băiat de la un seminar teologic care era minor la acel moment;
  • agresiune sexuală - întrucât fapta nu există.

 

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
22:53
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou