Scandalul de corupție din Parlamentul European ia amploare

Ştefan Diaconu, 15 decembrie 2022, Ora 14:55

  • print
  • |
scandalul-de-coruptie-din-parlamentul-european-ia-amploare-47148-1.jpg

Scandalul de corupție din Parlamentul European ia amploare. Marocul este bănuit că intermedia șpăgi prin diplomații săi

 

Panzeri este bănuit ca a "intervenit politic pe lângă deputaţi europeni în favoarea Qatarului şi Marocului, contra unor plăţi".

De mai multe zile, "Le Soir", între altele, a dezvăluit dedesubturile anchetei care zguduie Parlamentul European şi care a făcut să cadă o vicepreşedintă a Parlamentului şi l-a văzut pe Marc Tarabella percheziţionat şi suspendat de către partidul lui, relatează Le Soir preluat de Rador.

Peste un milion şi jumătate de euro au fost găsiţi cash de anchetatori în Belgia, din care o parte importantă la Pier Antonio Panzeri, deputat european. Banii ar avea originea în Qatar şi de altfel în jurul statului din Golf se concentrează ancheta.

Dar reiese din documentele judiciare obţinute de "Morgen" şi de diferite publicaţii internaţionale (mai multe ziare italiene şi marocane) că şi Marocul, este în vizorul justiţiei. Panzeri, scriu acestea, este bănuit că "a intervenit politic pe lângă deputaţi europeni în favoarea Qatarului şi Marocului, contra unor plăţi", ceea ce ştiau soţia, fiica şi partenera sa, aceasta din urmă chiar dându-i ordine lui Panzeri în legătură cu modul de cheltuire a banilor obţinuţi.

Soţia sa şi fiica sa ar fi participat la "transportarea cadourilor" care ar fi fost făcute de ambasadorul marocan în Polonia, Abderrahim Atmoun. "Mogen" a încercat să-l contacteze, zadarnic.

"Cuplul Panzeri şi C. a utilizat de exemplu cartea de credit a unei a treia persoane, numite 'uriaşul'", reiese din documente. Acest "uriaş" este probabil ambasadorul marocan, chiar dacă nu este menţionat ca atare.

Panzeri şi Atmoun se descriu ca "buni prieteni" pe reţelele de socializare şi se întâlnesc regulat în calitate de copreşedinţi ai unui organism de discuţii între Parlamentul european şi cel marocan.

În 2013, Panzeri l-a vizitat se altfel pe Atmoun în Maroc, însoţit de Marc Tarabella şi, câţiva ani mai târziu, împreună cu partenerul Evei Kaili.

 

 

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
23:42
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou