Tun de 8,5 milioane de euro! Mihai Chirică este sub control judiciar timp de 60 de zile

Anca Bratu, 16 decembrie 2022, Ora 18:07

  • print
  • |
tun-de-8-5-milioane-de-euro-mihai-chirica-este-sub-control-judiciar-timp-de-60-de-zile-47164-1.jpeg

DIICOT l-a pus pe primarul Mihai Chirica sub control judiciar timp de 60 de zile. Desantul de miercuri al procurorilor anti-mafia a avut o țintă fixă: amenajarea spațiului de pe Hala Centrală, din centrul Iașului, în care funcționează restaurantul Veranda, este considerată ilegală. 

Construcția s-a făcut direct, deși legea prevede pentru zona protejată obligativitatea unui plan urbanistic zonal (PUZ). Chiar și cu PUZ, tot nu se putea construi deoarece indicatorii clădirii de bază îi depășeau deja pe cei maximali permiși în zonă. Primarul Mihai Chirica și subalternii săi au ignorat toate normele, scrie ReporterIS. Acum, DIICOT a declanșat una dintre cele mai ample și complexe investigații din istoria recentă a Iașului.

În toamna anului 2020, când a ieșit din arest, Cristin Zămosteanu, unul dintre cei mai potenți imobiliari ieșeni, a fost constrâns să vândă Hala Centrală.

O cumpărase în 2016, însă o anchetă DIICOT care-i imputase un prejudiciu de 12 milioane de euro îl transformase într-un client vulnerabil pentru banca care-l creditase. Așa că i s-a pus în vedere să vândă Hala Centrală într-un termen scurt, pentru a închide pe loc un credit bancar de peste 3 milioane de euro.

Tranzacția a avut loc spre finalul anului 2020, M.Chim, firma lui Zămosteanu, a înstrăinat clădirea către MCM Plaza Center. Prețul vehiculat a fost de aproximativ 8,5 milioane de euro.

 

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
15:59
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou