Unul dintre cei mai bogați români, denunț la DNA după ce a plătit un polițist ca să-l scape de un dosar penal

Anca Bratu, 3 ianuarie 2023, Ora 07:49

  • print
  • |
unul-dintre-cei-mai-bogati-romani-denunt-la-dna-dupa-ce-a-platit-un-politist-ca-sa-l-scape-de-un-dosar-penal-47221-1.jpg

Un cunoscut multimilionar, care deține singura fabrică de baterii litiu-ion din România, dar și un lanț hotelier și multe alte proprietăți de mare valoare, a denunțat la Direcția Națională Anticorupție un polițist bucureștean de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, pe care l-a mituit cu aproape 30.000 de euro. Ofițerul se angajase ca, în schimbul banilor, să-l scape de un dosar penal care viza una dintre firmele sale, conform gandul.ro.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) anunțau, la jumătatea lunii iulie, că un ofițer al Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliției Capitalei a fost trimis în judecată, pentru mai multe fapte de corupție.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, ancheta ar fi pornit de la denunțul omului de afaceri Adrian Alexandrin Polec, care a spus că polițistul Andrei Iulian Stancu i-ar fi luat 27.000 de euro după ce i-ar fi promis că îi poate obține o soluție de clasare  într-un dosar care viza una dintre firmele controlate de el, SC APX Immo Property SRL.

Conform anchetatorilor, ofițerul i-ar fi spus că 20.000 de euro reprezintă partea lui, în timp ce 7.000 de euro vor ajunge la procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București care coordona ancheta. În schimbul banilor, Stancu se angajase să întocmească referatul cu propunere de clasare a cauzei.

Sursa citată a precizat că Polec s-ar fi întâlnit cu Stancu de cinci ori, trei dintre acestea având loc în biroul ofițerului de poliție, iar celelalte două, la Club IDM din București, unde, de altfel, s-ar fi achitat și suma de bani menționată în rechizitoriu.

„Pretinsa primă întâlnire între inculpat și martorul-denunțător ar fi avut loc la data de 16 februarie 2022, la sediul instituției în care îşi desfăşura activitatea inculpatul, următoarele întâlniri ar fi avut loc în datele de 21 și 23 februarie 2022, tot în aceeaşi locație, o a patra întâlnire ar fi avut loc în data de 25 februarie 2022, în parcarea Club IDM, ultima întâlnire având loc tot în parcarea Club IDM, la data de 27 februarie 2022, dată la care acesta din urmă ar fi remis inculpatului suma de 27.000 de euro, din care 20.000 euro pentru inculpat și 7.000 euro care urmau să ajungă prin intermediul inculpatului la procurorul care avea în supraveghere dosarul", au scris procurorii în rechizitoriu.

Pe lângă afaceri imobiliare de mare anvergură, dezvoltate inclusiv în stațiunea Mamaia, Adrian Polec este cunoscut în mediul de afaceri pentru fabrica de baterii litiu-ion de ultimă generație, pe care a deschis-o la Cernica și care este singura din Europa de sud-est.

Fabrica respectivă este menționată în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și încearcă să obțină o finanțare în valoare de 150 de milioane de euro, pentru a-și majora capacitatea de producție și pentru a satisface cererea pieței.

 

 

 

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
08:51
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou