Tot mai mulți români câştigă procesele cu banca

Şerban N. Ioan, 8 februarie 2014, Ora 19:42

  • print
  • |
tot-mai-multi-romani-castiga-procesele-cu-banca-38032-1.jpg

Instanţa a decis ca dobânda plătită de un client să fie redusă de la 7%, la 0,2%. Este pentru prima dată în istoria bancară când marja de profit a băncii este eliminată, potrivit unei hotătârii date de judecători.

Magistraţii au decis că formula de calcul a dobânzii era incorectă şi netransparentă. Contractul inițial, semnat între părți în 2007, prevedea că marja de profit a băncii este zero. Doar că banca folosea un calcul al dobânzii netransparent și nici nu ținea cont de realitățile pieței din acel moment.

Legea s-a modificat în 2010, astfel că banca a fost nevoită să folosească formule transparente de calcul pentru dobânzi. În plus, s-a adăigat un indice de referință în funcție de moneda în care este contractat creditul.

Banca voia să obțină profit, astfel că a adăugat o clauză nouă - majora marja de profit de la zero, cât era inițial, la șapte procente, însă clientul a refuzat să semneze acele acte adiționale și s-a adresat instanței. Au fost câțiva ani de procese.

În final, clientul a avut câștig de cauză și banca a fost obligată să mențină marja de profit la valoarea inițială, și anume zero.

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
11:13
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou