Bucate recomandate pentru masa de Paşte

Ziarul Atac, 31 martie 2012, Ora 16:09

  • print
  • |
bucate-recomandate-pentru-masa-de-paste-1.jpg

Pentru ca după noaptea de Înviere şi după cel mai lung post al anului veţi dori să mâncaţi ceva deosebit dar şi tradiţional, noi încercăm să vă sugerăm câteva reţete utile în gospodărie. Ele vor fi un deliciu, pe lângă masa aranjată în mod festiv.

Aperitiv

Crap cu maioneză

1 kg. crap, zarzavat de supă, 3-4 boabe de ienibahar, o foaie de dafin, o ceapă, sare, maioneză

Mod de preparare: Se fierbe crapul împreună cu zarzavatul şi ienibaharul, ca pentru rasol. Se lasă să se răcească în apa în care a fiert, apoi se scoate şi se aşează pe un platou. Se taie în lung şi i se scot şira spinării şi toate oasele. Se pune o jumătate peste cealaltă, se taie în bucăţi şi se acoperă cu maioneză.

Drob de miel

măruntaiele de la un miel, 2 cepe mari, 2 ouă, o linguriţă verdeaţă tocată, o lingură cozi de ceapă verde tocate, sare, piper, o lingură untură, o felie de pâine

Mod de preparare: Se dau măruntaiele fierte prin maşina de tocat, împreună cu ceapa şi felia de pâine înmuiată în apă şi stoarsă. Se adaugă sare, piper, verdeaţă, ceapă verde, ouăle bătute spumă, untură şi se amestecă totul bine. Într-o cratiţă cu untură se aşază prapurul bine spălat, în aşa fel încât să acopere fundul, laturile cratiţei şi să se reverse peste ele. Se aşază tocătura, se acoperă cu prapurele şi se coace la cuptor.

Masa principală

Şniţel milanez

700 g. carne, o lingură de făină, 2 ouă, 2 linguri de pesmet, 2 linguri de untură, o lingură de caşcaval, sare

Mod de preparare: Carnea nu trebuie tăiată în lungul fibrelor, ci în curmeziş. Se taie felii, puţin mai groase decât cele obişnuite, şi se bat cu ciocanul de lemn. Se sărează şi se dau prin făină, în ou bătut şi apoi prin pesmet amestecat cu o lingură de caşcaval ras. Se prăjesc în grăsime încinsă şi se servesc cu garnitură de macaroane şi cu sos de roşii.

Miel în sos de iaurt

1 kg. carne de miel, 500 g iaurt, 1/2 lingură de făină, 2 linguri unt sau margarină, o lingură de mărar tocat, sare

Mod de preparare: Bucăţile de carne de miel se prăjesc în unt, iar când s-au rumenit se pun câteva linguri de apă şi se lasă să fiarbă încet, acoperit, până când carnea este aproape fiartă. Se face o pastă din iaurt şi făină, punând câte puţin iaurt peste făină şi amestecând bine pentru a nu se forma cocoloaşe. Această pastă se toarnă peste bucăţile de miel, apoi se adaugă mărarul şi sarea şi se lasă să mai dea câteva clocote. Se serveşte cu mămăliguţă.

Cotlet de porc la grătar

6 cotlete, o linguriţă de untură sau o feliuţă de slănină, sare

Mod de preparare: Se taie cotletele de grosimea unui deget. Dacă sunt prea grase, se curăţă de grăsime. Se taie bucăţile de oase dinspre şira spinării şi se scurtează costiţele. Se frig pe grătarul încins cu puţină slănină. Se sărează când sunt aproape gata. Se servesc cu garnitură de legume.

Desert

Tort de Alsacia

80 g. unt, 80 g. zahăr, 1 ou, 200 g. făină, 1 zahăr vanilat, 1 linguriţă praf de copt

Pentru umplutură: 100 g. unt, 100g. zahăr, 3 ouă, 30 g. migdale (nuci, alune) măcinate, 1 lingură de coji de lămâie confiată tăiate mărunt, 60 g. făină, 1 linguriţă praf de copt

Glazură: 100 g. zahăr pudră (vanilat), 1 lingură esenţe cireşe, 2 linguri de apă

Mod de preparare: Din unt, zahăr, ou, făină şi praf de copt se prepară un aluat care se păstrează la rece o oră. Untul, zahărul şi gălbenuşurile se freacă spumos. Se adaugă migdalele, cojile de lămâie, făină şi praful de copt, amestecându-se bine. La sfârşit se încorporează albuşurile bătute spumă tare şi amestecate cu puţin zahăr. Aluatul întins, se aşază într-o formă de tort, cu grijă ca să fie ridicat pe marginile formei. Deasupra se întinde umplutura şi se coace la foc potrivit, timp de o oră. Când prăjitura este coaptă şi încă caldă, se unge deasupra cu glazură preparată din zahăr pudră, frecat cu esenţă de cireşe şi apă.

Savarină

5 linguri de zahăr pudră, 5 ouă, 5 linguri de pesmet, coajă rasă de la o lămâie, zeamă de lămâie, frişcă

Mod de preparare: Se freacă bine zaharul cu gălbenuşurile, se adaugă coajă de lămâie, zeamă de lămâie şi pesmetul, iar la urmă albuşurile bătute spumă. Se pune compoziţia în formă de savarină şi se coace la foc potrivit. După ce e gata, se însiropează cu un sirop de zahăr, apă şi rom. Când s-a răcit se umple golul cu frişcă.

 

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
06:17
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou