Răceala în timpul sarcinii

Ziarul Atac, 26 noiembrie 2011, Ora 20:39

  • print
  • |
raceala-in-timpul-sarcinii-1.jpg

În timpul iernii se întâmpla adesea că femeile însărcinate când ies la frig să se aleagă cu o răceală de toată frumuseţea! Şi,aceasta răceală ne seacă de energie! O femeie însărcinată nu poate luă niciun medicament fără acordul medicului!

Evită să răceşti în timpul sarcinii. Iarna, viruşii se propagă şi se transmit mult mai uşor. Nimeni nu este ferit de răceală, cu atât mai puţin o femeie însărcinată. Dacă eşti atentă din timp la ceea ce consumi şi la felul în care te îmbraci ai putea evita toate neplăcerile cauzate de răceală. În caz contar, va trebui să urmezi sfaturile medicului. Nu trebuie să uiţi o regulă: automedicaţia este exclusă în timpul sarcinii!

Îmbracă-te bine, mănâncă bine, astfel vei ţine răceală la distanţă! Se întâmplă frecvent ca unei femei însărcinate să-i fie cald şi să transpire chiar dacă temperaturile sunt extrem de scăzute. Vina este a hormonilor! Iarna nu este necesar să multiplici straturile de haine. Este de ajuns să alegi hainele potrivite care să te protejeze de frig şi care să nu te facă să transpiri prea tare. Bumbacul este ideal! Dacă transpiri şi stai cu hainele umede pe tine rişti să faci o bronşită! Pentru a te apăra de răceală trebuie să îţi adaptezi alimentaţia în concordanţă cu starea ta de femeie însărcinată. Fă-ţi plinul de vitamine, de oligoelemente, de fier şi de calciu, pe scurt trebuie să ai aporturile energetice necesare corpului tău, pentru că acesta să poată să se apere cât mai bine de viruşi.

Fără automedicaţie în timpul sarcinii! Dacă în ciuda tuturor precauţiilor ai răcit, nu trebuie să te îngrijorezi. Răceală nu are efecte negative asupra fătului. Dar dacă iei medicamente „după ureche" rişti să îi faci rău bebeluşului. În afară de tratamentul prescris de medic trebuie să consumi cât mai multe lichide: apă, suc de fructe, supe.

De asemenea există o mulţime de remedii naturale pentru tratarea simptomelor de răceală şi gripă: după cum am mai spus şi mai sus, alimentaţia este foarte importantă. Mănâncă multe fructe şi legume. Acestea vă vor oferi cantitatea de vitamine, minerale, glucide, proteine şi materii grase de care ai nevoie. Dacă ai nasul înfundat încearcă inhalaţiile cu aburi. Varsă într-un bol cu apă fiartă câteva picături de ulei de eucalipt. Stai aplecată deasupra bolului cu capul acoperit de un prosop şi inspiră profund pentru decongestionarea sinusurilor.

Dacă tuşeşti şi te doare gâtul prepară-ţi o băutură călduţă, calmantă, cu apă, miere şi lămâie. În cazul în care ai gâtul inflamat fă gargară cu apă sărată. Odihneşte-te cât mai mult cu putinţă. Somnul ajuta corpul să se însănătoşească mai uşor. Hidratează-te. Băuturile calde sunt calmante în caz de răceală. Încearcă ceaiul de măceşe foarte bogat în Vitamina C. În cazul în care ai sinusurile congestionate, varsa două picături de ceai verde sau de ulei esenţial de măghiran pe o batistă şi inspiră-l în mod regulat.

Poţi să apelezi şi la homeopatie. Dar înainte de toate spune-i practicianului faptul că eşti însărcinată. Ca să eviţi răceală spală-te frecvent pe mâini, evita contactul dintre degete şi gură, nas sau ochi, intrările privilegiate ale microbilor şi viruşilor.

sursa: femeiaok.ro

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
06:01
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou