Sfecla roşie tratează cancerului şi leucemia

Ziarul Atac, 27 noiembrie 2011, Ora 13:45

  • print
  • |
sfecla-rosie-trateaza-cancerului-si-leucemia-1.jpg

Dacă de mult, cu mii de ani în urmă, sfecla roşie creştea sălbatic pe ţărmurile Mediteranei şi ale Atlanticului, astăzi este cultivată în mai toată lumea, pentru calităţile sale nutritive şi terapeutice.

În scop terapeutic sunt folosite atât frunzele cât şi rădăcina. Frunzele de sfeclă roşie sunt folosite pentru tratarea rănilor şi a plăgilor, dar şi în ciorbe, în diferite zone ale ţării, iar rădăcină a devenit celebră că medicament, mai ales în tratarea cancerului.

Sfecla roşie este bogată în vitamine şi fier

Sfecla roşie conţine vitaminele A, C, E, vitamine din complexul B, minerale, amidon şi hidrocarburi. Sfecla are în conţinutul ei o mare cantitate de fier fiind întrecută doar de usturoi. Asimilarea fierului este favorizată de vitamina C, prezentă în toate părţile plantei. În rădăcină se află cupru a cărui lipsă din organism provoacă încărunţirea precoce a părului, dereglări în activitatea pancreasului, îngreunează procesului de consolidare a fracturilor.

Previne apariţia coşurilor şi căderea părului

Zincul este, de asemenea, prezent, în compoziţia sfeclei. Datorită prezenţei acestui element în alimentaţie, organele de reproducere funcţionează normal şi se previne apariţia coşurilor şi a furunculozei, căderea părului şi se asigura sănătatea unghiilor. Lipsa zincului din organism afectează, mai ales, vederea.

Elimină toxinele din organism si tratează obezitatea

Manganul din compoziţia sfeclei apară ficatul de distrofie adipoasă, scade nivelul de zahăr în sânge, elimină surplusul de apă din organism şi ajută în lupta cu scleroza. Iodul favorizează metabolismul şi încetineşte procesul de îmbătrânire. Celuloza din sfeclă ajuta la eliminarea toxinelor din organism, îmbunătăţeşte digestia, tratează obezitatea.

Datorită conţinutului bogat în substanţe benefice organismului, sfecla roşie nu ar trebui să lipsească din meniul zilnic. Spre deosebire de alte legume, substanţele vitale din sfeclă nu se distrug prin prelucrare termică, dar se recomandă să fie consumată crudă, sub formă de salată sau suc.

Cercetătorii spun că sucul de sfecla roşie este unul dintre cele mai puternice remedii în tratarea cancerului şi a leucemiei. Cel care luptă împotriva cancerului şi a leucemiei este pigmentul din sfecla roşie, care nu este toxic, nu se distruge prin prelucrare termică şi nici în timpul digestiei. Persoanele suferinde trebuie să bea suc de sfeclă roşie în fiecare zi.

Două kilograme de sfeclă se spală bine, se curăţă de coajă, se taie în bucăţele şi se dau prin storcătorul de fructe. Sucul rezultat se împarte în trei porţii, suficiente pentru tot atâtea zile. Ţinut la frigider, chiar şi trei zile, sucul de sfeclă roşie îşi păstrează compoziţia.

Consumul regulat de sfeclă sub formă de suc, gătită sau crudă, în salată, scade efectele negative ale tratamentelor cu radiaţii, reechilibrează apetitul, normalizează viteza de sedimentare a hematiilor.

sursa: ziare.com

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
01:59
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou