În sectorul 3 a inceput pomana electorală!

Ziarul Atac, 11 martie 2012, Ora 22:35

  • print
  • |
in-sectorul-3-a-inceput-pomana-electorala-1.jpg

Tactica politicienilor de a ne cumpăra votul cu mici atenţii nu mai reprezintă de mult o noutate. Dacă anii trecuţi primeam vestitele sacoşe cu de-ale gurii, cât să ne amăgească, acum investiţiile politicienilor sunt mult mai valoroase. Ei mizează pe amărăciunea în care trăim şi cred că dacă ne scot, chiar şi pentru o zi, din monotonia cu care ne-am obişnuit se vor alege cu lozul câştigător în ziua cea mare.

Locuiesc în sectorul 3 al Capitalei. Nu sunt pensionar, dar de câteva luni bune încerc din răsputeri să îmi găsesc un loc de muncă şi inevitabil petrec mai mult timp în casă. Domeniul meu de activitate este unul destul de larg, dar chiar şi aşa pare aproape imposibil să te angajezi la o vârstă mai înaintată. După câteva luni bune de speranţe deşarte, nu încetez să caut.

Printre ziarele răsfoite fără izbândă, într-o dimineaţă au venit la uşa apartamentului meu doi tineri care, politicoşi, mi-au cerut părerea şi semnătura cu privire la programul de reabilitare termică a blocurilor. Cum mi se pare un lucru de lăudat, am fost imediat încântat şi am intrat în discuţie. Iată cum de la o întrebare la alta, după ce îmi ceruseră mai multe date personale în baza sondajului amintit, tinerii au ajuns să-mi povestească de apartenenţa lor politică, şi de fapt pentru ce anume semnasem eu.

Robert Negoiţă este dornic să devină primar al sectorului 3. Iar pentru a se face cunoscut printre locuitorii sectorului 3 şi a câştiga simpatizanţi s-a hotărât să-şi scoată „în oraş" alegătorii. Primul pas de a-mi obţine semnătura şi datele personale a fost uşor de parcurs. Desigur, după ce au abordat un subiect agreat de majoritatea cetăţenilor.

După pixul şi calendarele primite de la cei doi tineri, am fost invitat să-mi petrec o zi „deosebită", în compania altor locuitori ai sectorului 3. Programul unei zile de relaxare oferită de Robert Negoiţă sună cam aşa: o vizită la Casa Poporului, o masă fastuoasă la elegantul hotel al „viitorului primar" şi, cu puţin noroc, am fi vizitat şi o mănăstire din apropierea Bucureştiului.

Lăudabil gestul domnului Negoiţă. Robert Negoiţă! Dar mă întreb eu, revoltat: după ce va ieşi primar, îşi va mai aminti oare, măcar pe sfert, de cei care l-au ajutat să îşi câştige funcţia? De-a lungul timpului, istoria a dovedit că nu.

De 1 Martie am primit un alt mărţişor electoral, de această dată din partea Partidului Conservator. Cred că niciun gest făcut de politicieni nu va fi vreodată gratuit şi oferit din inimă. Cum este cu putinţă ca în al douăsprezecelea ceas, după ce au tăiat fără milă din pensii şi salarii, acum să vină fără nici cea mai mică jenă şi să spună că le măresc? Noi nu ne dăm seama că totul este strict politic? Acum au de unde mări, atunci nu au avut altă soluţie decât sacrificarea, culmea, tot a amărâţilor. Jignitor!

Un cetăţean ce-şi caută neîncetat de lucru!
Ilie Anghelache

 

 

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
09:54
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou