La doar trei luni, Ştefan are nevoie de un transplant de ficat. Ajutorul tău îl poate salva!

Ziarul Atac, 7 iulie 2014, Ora 00:00

  • print
  • |
la-doar-trei-luni-stefan-are-nevoie-de-un-transplant-de-ficat-ajutorul-tau-il-poate-salva-41566-1.jpg

Părinţii îl alintă "Pisoiaş" şi spun că deşi a fost diagnosticat cu o boală teribilă, la doar câteva zile după ce a venit pe lumne, este un copil vesel şi jucăuş. Ştefan are însă nevoie de ajutorul nostru pentru a rămâne aşa şi pentru a creşte mare.

Singurul lucru care îl poate salva pe Ştefan, care abia a împlinit 3 luni, este un transplant urgent de ficat. Costurile acestei proceduri sunt însă mult peste posibilităţile părinţilor, care în prezent cheltuiesc 2.000 de lei lunar doar cu hrana specială pentru fiul lor.

Mai jos puteţi ciți povestea tristă a lui Ştefan, dar care se poate transforma într-una fericită, cu ajutorul dumnevoastră.

"Bună ziua,
Numele meu este Ştefan.
Mami şi tati îmi mai spun şi Pisoiaş pentru că atunci când mă ţin în braţe şi mă alintă eu sunt cel mai fericit.
Pe 16 februarie 2013, Doamne Doamne a făcut posibil ca visul lui mami şi al lui tati să se împlinească; atunci am venit eu pe lume. Aveam doar 2800g şi 48,5 cm lungime.

Prima mea zi de viaţă a adus pe lângă fericirea şi bucuria părinţilor mei şi începutul acestei poveşti triste.
La scurt timp de la naştere am înţeles că va mai trece ceva timp până când voi putea să mă bucur şi eu de copilărie şi când voi putea să fiu şi eu la fel ca ceilalţi copii.

Icterul precoce a fost semnalul de început. La 6 zile am fost internat la Spitalul de Urgenţă pentru Copii M.S. Curie cu diagnosticul de sindrom colestatic neonatal. Pur şi simplu ficăţelul meu nu vroia să funcţioneze corect.

Doctorii de aici au avut grijă de mine, m-au hrănit şi prin perfuzii şi m-au pus „pe picioare" însă culoarea mea palidă nu dispărea deloc, iar icterul a devenit obstructiv cu diagnosticul prezumtiv de hipoplazie şi paucitate ductulară. Destul de complicat.

Doctorul pediatru mi-a recomandat să fac o investigaţie chirurgicală şi o biopsie hepatică pentru a confirma diagnosticul. Aşa că la vârsta de 2 luni, doctorii m-au ajutat să adorm cam 5 ore timp în care am visat frumuseţile copilăriei mele viitoare.

În acest timp doctorii care m-au operat au descoperit că nu aveam căi biliare externe şi prin urmare au pus în practică procedura Kasai prin care mi-au legat intestinul direct la ficăţel pentru a ajuta lichidul biliar să se scurgă (această operaţie nu mă vindecă, ci doar îmi prelungeşte viaţă).

Operaţia a avut succes însă evoluţia mea nu a fost la fel de bună. Starea mea de sănătate nu este stabilă (am fost diagnosticat cu angiocolită acută- inflamarea căilor biliare, falimentul creşterii, pe lângă hepatita neonatală cu hipoplazie ductulară și fibroză hepatică).
A sosit în cele din urmă şi rezultatul biopsiei efectuate în timpul operaţiei. Aceasta a dat verdictul. Medicii de la Centrul de Boli digestive şi Transplant Hepatic de la Fundeni au hotărât că singurul lucru care mă poate ajuta să mă joc cu copiii este un transplant urgent de ficat.
Din păcate, statul acoperă doar o parte din costurile pe care le presupune un transplant de ficat. Încă nu ştim clinica ce mă va primi, însă cu siguranţă VIAŢA MEA VALOREAZĂ MAI BINE DE 100.000 EUR. (În afară de costul operaţiei, mai sunt costurile de transport, costurile evaluărilor preoperatorii, costul testelor de compatibilitate, costul controalelor şi medicamentelor post-operatorii, costurile de operaţie şi spitalizare ale donatorului).

De asemenea, trebuie să mă hrănesc cu o formulă specială de lapte pentru bebeluşii cu ficăţelul bolnav. O cutie de Heparon de 400 g costă 200 ron, iar eu mănânc 10 cutii pe lună.

În prezent, deşi starea mea de sănătate nu este foarte bună şi în ciuda faptului că nu am reuşit să cresc foarte mult sunt un băieţel voinicel, vesel şi jucăuş şi pe deasupra optimist.

În fiecare zi le spun lui mami şi tati că mă voi face bine curând.

Vă rog să mă ajutaţi să-mi ţin această promisiune faţă de părinţii mei şi să alung de pe chipurile lor lacrimile şi tristeţea.

Vă rog ajutaţi-ne să fim fericiţi ca în prima mea zi de viaţă."

În luna februarie Ștefănuț a suferit intervenția chirurgicală și a trecut cu bine peste transplant. Însă recuperarea presupune costuri ridicate în continuare. Haideți să-i fim din nou alături.

Contact & Donaţii
BRD
LEI: RO81 BRDE 426S V582 4485 4260
EURO: RO77 BRDE 426S V582 4493 4260
deschise la BRD GROUPE SOCIETE GENERAL, SUCURSALA EC DELFIN
pe numele ANDREESCU RALUCA

Contact
Andreescu Raluca: +40 722 382 793
Andreescu Gabriel: +40 726 307 840

BCR
LEI: RO68 RNCB 0318 0575 6205 0001
EURO: RO52 RNCB 0316 0575 6205 0001
USD: RO25 RNCB 0316 0575 6205 0002

SWIFT RNCB RO BU
deschise la BCR SUCURSALA FERDINAND
pe numele ANDREESCU RALUCA

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
15:51
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou