Mai bine scapă zece vinovaţi decât să închidem un nevinovat

Ziarul Atac, 29 ianuarie 2012, Ora 15:19

  • print
  • |
mai-bine-scapa-zece-vinovati-decat-sa-inchidem-un-nevinovat-1.jpg

Doresc să fac o reclamaţie privind ancheta referitoare la dosarul contrabandei cu ţigări TRABUCUL LUI MOŞ CRĂCIUN, efectuată de structura DIICOT ALBA-IULIA, pe care dealtfel o respect pentru alte cazuri rezolvate - droguri, posesii de arme etc. Oare cine poate să dea ordine atât de "de sus" încât să fie încălcate toate regulile de construire ale unui dosar, "fabricându-se", efectiv?

Desigur, ştiţi că peste 60 de oameni stau în arest preventiv - deşi nu sunt pericole sociale - pentru intimidare şi recunoaştere a acuzaţiilor care li se aduc, inclusiv judecătorii dând soluţii injuste cu privire la arestare, menţinerea în arest preventiv, ori eliberare sub control judiciar - venite tot "de sus".

Nu contest contrabanda, dar atunci înseamnă că urmează ca în cadrul acestui grup să mai fie arestate şi alte persoane - consumatorii finali - oamenii de rând, deoarece ei menţin grupul în viaţă. Dacă nu sunt ei, grupul nu există. Doresc un control al dosarelor şi anchetei din 19 decembrie şi urmărirea soluţiilor acordate de către judecători, corectitudinea acestora.

Aceasta este o petiţie adresată Ministerului de Interne

Se vede că presa are "pumnul în gură", deoarece ştirile despre acest caz şi soarta a peste 60 de infractori deosebit de periculoşi nu le-au preluat decât câteva ziare locale şi au apărut foarte sumar, pe 2 - 3 rânduri. Poate mâine o să afli că şi sora ta sau vărul tău a cumpărat ţigări de la contrabandişti - erau mai ieftine şi puteai să-ţi mai cumperi şi o pâine de restul - şi sunt închişi pentru aderare la grup infracţional.

La toţi ne este frică, dar presa trebuie să fie liberă şi să afle cum şi de ce se întâmplă aceste lucruri. Nu uitaţi: cineva i-a lăsat să facă acest lucru. Acum nu-i mai lasă. De acord. Judecaţi-i, dar judecaţi-i drept. Justiţia trebuie să fie oarbă, nu orbită de nişte ordine, dreaptă, dar nu îndreptată după ordine. Vrem adevărul despre aceste dosare şi despre această judecată. Să nu uităm - este vorba de peste 60 de suflete.

Mulţumesc,

Popescu Vasile

 

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
23:04
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou