Marinarii lui Comănescu mor de foame

Ziarul Atac, 19 februarie 2012, Ora 19:29

  • print
  • |
marinarii-lui-comanescu-mor-de-foame-1.jpg

Mă numesc Bobeică Florin-Cristian şi sunt angajat al Navymar din 2010, în funcţia de marinar pe navele GSP (Grup Servicii Petroliere), companie condusă de miliardarul Gabriel Comănescu. În ultimul timp citesc tot mai des de domnul Gabriel Comănescu cum că este cel mai tânăr miliardar, că deţine hotelul Vega din staţiunea Mamaia, că îi plac maşinile, că are contracte în desfăşurare în Mexic, că şi-a înnoit flota etc.

S-a întrebat cineva de când nu au mai fost plătiţi navigatorii, s-a întrebat cineva cum a făcut miliardele, pe spatele cui le-a făcut?

Unii din noi suntem neplătiţi din octombrie 2011, alţii din noiembrie 2011, nu interesează pe nimeni că avem copii, că avem rate la bănci. În luna decembrie 2011 am fost la TV Neptun să mă plâng de această problemă, au spus că discută cu şefii lor şi mă vor contacta. Nu m-au sunat nici până în ziua de azi. La două zile după ce am fost la Tv Neptun am aflat că fata domnului Hahui, care deţine funcţia de Director General la GSP, lucrează la Tv Neptun.

Au achiziţionat prin luna septembrie două platforme de foraj, GSP Britannia şi GSP Fortuna. Platforma GSP Britannia încă este la cheu la englezi, iar GSP Fortuna, deoarece nu mai au bani pentru reparaţii, au băgat-o la conservat în port la Tuzla, în Turcia. GSP Falcon, o altă navă achiziţionată împreună cu cele două platforme, stă la cheu în port şi, din câte am auzit, a pierdut deja contractul şi acum ar fi de vânzare.

Dacă se gândeau la binele angajaţilor, aşa cum spune domnul lider de sindicat Cocoş Paul, că prioritatea numărul unu este plata salariilor către angajaţi, trebuia să dea banii întâi oamenilor şi de restul să facă achiziţii. Acum stau cu ele pe margine fără contract şi noi stăm fără bani.

Din discuţiile purtate cu domnul Paul Cocoş, reiese că noi nu ne vom mai primi banii prea curând, deoarece banii ce vin din contractul cu Petrom se duc la leasing. O altă sursă să ne dea banii ar fi să nu mai plătească leasingul la maşini.

Bine că se plimbă ei cu cu maşini de lux, iar noi nu avem cu ce cumpăra jucării la copii sau să le cumpărăm o prăjitură, de ratele la bănci nu mai vorbesc, căci eu unul sunt în urmă cu ele de aproape trei luni. A trebuit să mă împrumut la bunici 5000 ron ca să ajung cu întreţinerea la zi, să îmi scot verighetele de la amanet, să cumpăr copiilor mâncare şi să plătesc curentul.

Oamenii ăştia se pare că doar de frică dau banii. În luna mai a anului trecut, pe când eram în Turcia, la BigFoot 3, lucrătorii de pe platforma de foraj Jupiter au făcut grevă. Răspunsul GSP a fost o hârtie care a ajuns şi la noi în Turcia, prin care un birou de avocatură le aducea la cunoştinţă angajaţilor Navymar că dacă nu încetează forma de protest vor suporta pierderile companiei. Menţionez că această formă de protest s-a făcut datorită faptului că erau în întârziere cu plata salariilor. Întârziaseră 3 luni de zile. La momentul respectiv, din ce am auzit, OMV ar fi făcut front comun cu greviştii şi ar fi trimis un ultimatum celor de la GSP: că dacă în următoarele zile nu intră banii oamenilor în conturi, reziliază contractul. În următoarele două săptămâni au adus salariile la zi întregului personal Navymar, printre care şi mie.

Cu logistica de care dispuneţi puteţi afla mai multe despre ei! Sunt datori şi către alte companii şi societăţi. Un birou de recuperare debite deja a reuşit să recupereze de la ei suma de 125.257,48 ron. Nu ştiu în ce împrejurări, dar am găsit pe site-ul celor de la Mărculescu şi Asociaţii cum că au recuperat această sumă şi că GSP este în black list la persoane juridice.

Cu siguranţă, dacă scrisoarea mea va fi publicată, şi îmi doresc acest lucru, se vor lua măsuri împotriva mea prin excluderea din companie. Menţionez că nu vreau decât salariul muncit de mine, vreau salariul la zi, niciun ban în plus.

Cu respect,
Bobeică Florin-Cristian

 

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
16:18
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou