Ministerul Mediului şi infracţiunile din pădurea Băneasa

Ziarul Atac, 21 noiembrie 2011, Ora 01:46

  • print
  • |
ministerul-mediului-si-infractiunile-din-padurea-baneasa-1.jpg

Stimată redacţie,

În anul 2005, patru angajaţi ai societăţii SC Impact D&C obţin, în calitate de beneficiari, un Plan urbanistic zonal HCGMB nr. 131/2005, fără aviz de mediu (obligatoriu), fără avizele necesare conform Ghid GM-010-2000 şi fără a se face consultarea cu populaţia. Documentaţia respectivă conţinea o serie de date false, printre care şi prezentarea ca o situaţie juridică existentă a unui aşa-zis drum public Str. Vadul Moldovei, care în realitate se suprapune cu drumul forestier FE 00868D1 şi pe o porţiune de 350 m cu pădure deasă. Printr-un sistem relaţional foarte bun, dezvoltatorul obţine din partea CGMB legiferarea acestui fals, doi ani mai târziu. Astfel, CGMB declară prin HCGMB nr. 112/2007 drumul Vadul Moldovei ca drum public.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti nu avea atribuţia de a modifica destinaţia fondului forestier, proprietate publică a statului, datorită faptului că această destinaţie a fost stabilită prin Hotărâre de Guvern şi nu poate fi modificată decât printr-o Hotărâre de Guvern.
Direcţia Silvică contestă acest abuz şi obţine o hotărâre definitivă şi irevocabilă favorabilă, care consfinţeşte statutul de fond forestier al terenului menţionat.

Dezvoltatorul proiectului Greenfield obţine PUZ, documentaţie care se bazează pe acest drum fictiv şi care beneficiază de derogări spectaculoase (P+12 în loc de P+2), dar ale cărei autorizaţii obţinute sunt lovite de nulitate absolută în condiţiile punerii în aplicare de către Direcţia Silvică a hotărârii menţionate.

Numai că aici intervine fostul director al Direcţiei Silvice, Theodor Chiriac, fericitul posesor al unui Ferrari decapotabil, cunoscut publicului şi ca un pasionat vânător de trofee costisitoare (vânătoare de girafe în Africa de Sud), care refuză să pună în aplicare decizia definitivă şi irevocabilă prin atacarea documentaţiilor de urbanism aprobate în Greenfield. Mai mult decât atât, refuză să înlăture pietruiala ilegală din mijlocul pădurii, refuză să urmărească amenzile aplicate dezvoltatorului şi a subcontractorului Destiny Wheel pentru pietruirea ilegală prin pădure.

La solicitarea scrisă a SC Electrica SA de a trece reţeaua electrică prin pădure, el avizează proiectul nefavorabil, peste câteva zile primeşte un telefon de la dezvoltator şi fără nicio adresă scrisă avizează acelaşi proiect favorabil. Primăria Municipiului Bucureşti eliberează autorizaţia de construire nr. 633/din 26.11.2008, încălcând grav OUG 114/2007 art. 71, care interzice modificarea, strămutarea sau diminuarea destinaţiei spaţiilor verzi prevăzute în documentaţiile de urbanism.

De asemenea, cu complicitatea funcţionarilor publici PMB, s-a evitat declararea investiţiei ca utilitate publică dar şi obţinerea acordului de mediu. Reţeaua de fibră optică a fost trecută tot prin pădure, fără autorizaţie şi fără acordul Direcţiei Silvice. În acest moment, reţelele electrice, autorizaţiile de construcţie, fibră optică, întreg proiectul Greenfield sunt dependente de bunăvoinţa Ministerului Mediului de a pune în aplicare o hotărâre definitivă şi irevocabilă.

Ministerul Mediului, Ministerul Dezvoltării, ISC, Prefectura, Parchetul General fac eforturi disperate de a muşamaliza această stare, de fapt evitând punerea în aplicare a unei hotărâri definitive şi irevocabile.

Cu stimă,
D.L.

În urma primirii şi publicării acestei scrisori, Departamentul de Investigaţii al Ziarului ATAC a început o anchetă jurnalistică despre cele menţionate în scrisoarea publicată mai sus, urmând ca rezultatele acesteia să fie publicate la finalizarea anchetei.

 

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
11:51
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou