Nesimţire la Consiliul Judeţean Călăraşi

Ziarul Atac, 12 iunie 2011, Ora 19:48

  • print
  • |
nesimtire-la-consiliul-judetean-calarasi-1.jpg

În urma sesizărilor făcute către autoritatea locală, în speţă Consilul Judeţean Călăraşi, care a reuşit să ne onoreze doar cu un răspuns sec, fără vre-o rezolvare concretă, ne-am hotărât să arătăm cum instituţiile statului îşi pasează între ele responsabilităţile.

Ignoranţa cu care ne confruntăm atunci când apelăm la serviciile statului nu ne mai miră deloc. Singura noastră speranţă rămâne în apropierea alegerilor, căci, aşa cum ne-au obişnuit demnitarii, este şi singura perioadă în care se mai mişcă vizibil lucrurile. Şi astfel păcălesc alegătorul pentru încă un mandat.

Problema cruntă cu care ne confruntăm este nepăsarea. În România, pentru a repara unele, trebuiesc distruse altele. Astfel, drumul judeţean DJ 402 A a fost sacrificat fără a mai fi reparat ulterior. Gropile existente, s-au transformat în adevărate cratere odată cu demararea lucrărilor pentru reabilitarea căii ferate Bucureşti - Constanţa, tronsonul Fundulea - Lehliu.

Autovehiculele de mare tonaj care au circulat pe acest drum, aflat în apropierea şinei de tren, practic l-au distrus complet. Cu orice autoturism s-ar circula, şansele de defecţiune tehnică sunt de 90%. Dar nimeni nu rezolvă problema, nimeni nu ia nicio masură pentru reabilitarea acestui drum.

O altă problemă pe care am constatat-o de-a lungul timpului este legată de distrugerea şi furtul elemetelor de securitate ale podului (nr. - de pe drumul judeţean DJ 402 A) care traversează autostrada A2. Personal, am sesizat această problemă către autorităţile locale dar şi către cei care se ocupă de Autostrada Soarelui, însă fără rezultat, câtă vreme situaţia este aceeaşi.

"Iarna nu-i ca vara" fie grea, fie uşoară. Căci de când locuim în Judeţul Călăraşi, nu a fost iarnă să nu rămânem înzăpeziţi pe aceste drumuri, sau mai rău, chiar izolaţi de restul lumi. Autorităţile au intervenit cu greu pentru a deszăpezi drumurile, iar când s-a produs, deszăpezirea a fost una superficială.

Iata cum o problemă semnalată probabil, şi de locuitorii satelor învecinate, este clasată printr-o indolenţă greu de imaginat.

Pentru a ne convinge de bunele intenţii, Consiliul Judeţean Călăraşi, ne-a arătat cum a pasat problema în ograda celor de la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii care, la rândul lor, se pare că nu au venit cu nicio rezolvare.

În speranţa că acest demers va schimba ceva,

Emil Cîşlaru şi Ecaterina Atanasiu

 

 

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
04:53
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou