Nu va mai bateti joc de banii nostri, domnule Negoita!

Ziarul Atac, 29 mai 2011, Ora 23:15

  • print
  • |
nu-va-mai-bateti-joc-de-banii-nostri-domnule-negoita-1.jpg

Doresc sa aduc in atentia cititorilor dumneavoastra o problema mai veche a Sectorului 3 al Capitalei.

Locuiesc in Balta Alba de foarte multi ani si de-a lungul timpului am fost martor la nenumaratele schimbari care au avut loc in parcurile, pe strazile, in statiile RATB si nu numai, ale Sectorului 3.

Nu imi pare deloc surprinzatoare mosia, proprietate personala a primarului Liviu Negoita. E deja la al doilea mandat si a avut destul timp sa isi umple tolba cu banii contribuabililor.

Toate bune si frumoase la inceputurile sefiei sale. Faptele erau fapte. Sectorul 3 a fost printre primele sectoare care au beneficiat de amenajarea spatiilor verzi si infrumusetarea intersectiilor.

Dar, cand deja toate bordurile au fost schimbate, spatiile verzi amenajate, parcurile modernizate, statiile de tramvai facute si refacute, bordurile reschimbate etc., semnele de intrebare sunt inevitabile.

Sa incep cu parcul IOR. Frumos facut, spatiu special amenajat biciclistilor, piste pentru diverse activitati sportive, banci la tot pasul, spatii de joaca pentru copii. Toate astea erau necesare. Aleile obosite de alta data au disparut. Au aparut in schimb statui impunatoare, arcade care fura ochiul cetateanului, o alee cu muzica ce te duce in alta epoca.

Dar cand nu mai ai ce renova, incepi sa inlocuiesti ce ai facut in urma cu un an. Schimbi vechile alei care nu suparau pe nimeni cu piatra cubica, evident mult mai scumpa. Mult mai scumpa dar si suparatoare pentru cei ce vor relaxare, pentru mamicile ce isi plimba copilasii in carucioare, zdruncinandu-i pe costisitoarea piatra cubica.

 

Nici spatiul destinat gradinitelor cu flori nu a scapat "reorganizarii vigilentului primar".
Frumosii trandafirii au fost replantati cu puieti. Bag de seama, erau deja prea batrani. Sau poate preferintele primarului in materie de colorit erau altele.

Printre ultimele investitii ale Parcului Cuza, cunoscut drept Parcul IOR sunt cele trei intrari de-a dreptul impunatoare. Sa ma gandesc numai la sumele artificial umflate si la comisioanele ce si-au gasit locul in conturile sarguinciosilor colaboratori ai primariei?

Legatura este de la sine inteleasa intre piatra cubica recent inlocuita, bordurile vesnic in schimbare si nasul de casatorie al primarului de la 3: Adriean Videanu.
In zona Baba Novac, pana si jardinierele sunt formate tot din borduri. Iar pe-alocuri, sunt puse cate 2-3 randuri de borduri.

Stranie mi s-a parut si intamplarea din urma cu cativa ani, cand proaspat pavate, statiile de tramvai din zona Salajan au fost reamenajate la interval de cateva luni. Oare nu si-a pus nimeni semne de intrebare?

O alta nemultumire, si aici chiar sunt afectati oameni necajiti, este aceea a locuintelor sociale. Dupa ce numele lor a zacut vreme indelungata pe liste de asteptare, prioritate a avut personalul primariei Sectorului 3.

As dori ca in urma scrisorii sa fie luate in discutie toate cele amintite mai sus si desigur, justificate. Caci despre masuri, nu indraznesc sa aduc vorba. Intreaga clasa politica se invarte in acelasi sistem al comisionarilor. Spaga suna urat.

Gigi Lica

 

 

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
06:10
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou