OLTENITA, JUDETUL CALARASI LUMEA REALA

Ziarul Atac, 23 mai 2011, Ora 00:14

  • print
  • |
oltenita-judetul-calarasi-lumea-reala-1.png

In legatura cu articolul publicat în numarul trecut al ziarului, în care se fac dezvaluiri despre un schimb de terenuri între Primaria Oltenita si un cetatean din Oltenita si despre cum au ajuns aceste terenuri în posesia familiei viceprimarului Cercel Florian, doresc sa fac si eu câteva precizari. Dar, pentru început, tin sa-l asigur pe domnul viceprimar ca nu îmi este frica nici de faptul ca vrea sa ma dea în judecata si ca nu cedez în general în fata amenintarilor proferate la adresa mea prin interpusi. În al doilea rând tin sa-l asigur pe fiul viceprimarului ca nu am atacat si nu voi ataca niciodata pe cineva din familia unui om, adversar politic sau nu. Din pacate pentru el, cel care l-a expus este propriul tata, eu în aceste rânduri nu fac decât sa relatez niste fapte petrecute deja.


Nu pot sa tac si sa nu spun ce stiu. Oltenitenii trebuie sa afle adevarul si sa judece ei singuri daca acest viceprimar, Cercel Florian, este cinstit si onest, asa cum reiese din pliantul dat locuitorilor Municipiului Oltenita.
Opinia mea este contrara si ma bazez pe multe argumente, care pot fi subiective sau nu.
În legatura cu schimbul de terenuri surprind câteva lucruri:
Dâlvarea Ion devine, curios de repede, proprietarul suprafetei de 1600 mp, situati în Oltenita Veche.
In sedinta civila nr. 1700/03.11.2006 se arata ca Iosif Niculina, cea care primise cele 10 milioane pentru terenul ei, avea termen sa se prezinte la notariat pâna pe 16.10.2006. De aici se deduce ca, neprezentându-se, are loc plângerea catre instanta care în 17 zile da si termen si judeca si da pronuntarea în 03.11.2011.


Oare de ce atâta graba???

Mai mult, fara sa existe nicio Hotarâre de Consiliu Local, se fac trei expertize de catre Ing. Stoica Alexandru. Toate la foc automat si totul se supune votului Consiliului Local în 31.01.2007.

În expertiza celor 1600 mp care acum erau în proprietatea domnului Dâlvarea Ion reiese o valoare de 2 miliarde o suta saptezeci milioane lei. Adica în jur de 40 euro/mp la cursul valutar de atunci.

Pentru acest teren cineva din Primarie a hotarât sa propuna Consiliului Local sa dea la schimb doua terenuri cu hotar comun. Unul intravilan, în suprafata de 3175,5 mp, expertizat cu o valoare de un miliard patru sute cincizeci si cinci de milioane, adica în jur de 13 euro/mp. Altul extravilan, în suprafata de 6066 mp, expertizat la o valoare de 714 milioane adica 3,5 euro/mp.

Acum cititorii pot face o analiza si sa decida singuri cum poate un teren aflat pe câmp, în Oltenita Veche, sa fie prin expertiza de zece ori mai scump decât un teren aflat vizavi de viitorul port turistic (le desparte doar soseaua).


Si ca o ultima dovada ca acest schimb a fost aranjat premeditat, în opinia mea, este faptul ca cele doua terenuri încadreaza o alta suprafata, de 2881 mp, dobândita de familia viceprimarului Cercel Florian ca despagubire pe legea 10.


Cred cu tarie ca nu mi-am facut altceva decât datoria de cetatean, informând opinia publica despre una din afacerile de succes ale viceprimarului Cercel Florian


Tone Petre

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
05:52
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou