Sunt corupti Milescu si Cercel sau nu?

Ziarul Atac, 15 mai 2011, Ora 21:47

  • print
  • |
sunt-corupti-milescu-si-cercel-sau-nu-1.jpg

Sunt corupti Milescu si Cercel sau nu? Ancheta jurnalistica publicata in 2007, si anchetata de parchetul Oltenita va fi redeschisa ca urmare a aparitiei unor noi documente. 

O istorie anchetata de Parchetul Oltenita

In perioada anilor 2007-2008, presa judeteana, prin cel mai reprezentativ ziar, „Jurnalul de Calarasi" nr. 802/1-7 iunie 2007, publica, in urma unor investigatii jurnalistice, mecanismele ce au stat la baza unui schimb de terenuri cel putin dubios la momentul acela, intre o persoana fizica si Consiliul Local Oltenita.

1600 mp pentru a preintampina inundatiile din Oltenita veche

Pentru a eradica pericolul inundatiilor din zona de est a Oltenitei, Primaria a considerat necesar ca terenul in suprafata de 1600 mp. , situat in tarlaua 117/1-parcela 24, este tocmai bun ca pe el sa fie realizat proiectul „Sistem de evacuare a apelor pluviale".
In acest sens, in baza Raportului de Specialitate nr. 1585/23.01.2007 intocmit de consilierul juridic al primariei se formuleaza o Hotarare de Consiliu Local care stipuleaza acest schimb si ca urmare a trei expertize tehnice platite din bani publici.

Cortina se ridica, apar eroii

In 3 noiembrie 2006, Judecatoria Oltenita judeca Dosarul 3478/269 si stabileste prin sentinta civila nr. 1700 ca Dalvarea Ion cumpara de la Iosif Niculina proprietatea terenului prin Titlul nr. 2347/1996 acordat in baza legii 18/1991 de Comisia Judeteana Calarasi si autentificarea 970/20 februarie 1997, la pretul de 1000 lei/roni.
Acest teren cumparat de Dnul Dalvarea este tocmai cel care face obiectul Hotararii de Consiliu Local.
Curios e ca acest teren a fost dorit a fi cumparat si de fostul presedinte al Judecatoriei Oltenita, intre timp decedat.
De ce a avut prioritate Dnul Dalvarea? Simplu, se va dovedi ca nu a fost decat un simplu paravan pentru cei interesati.

Cine este Dalvarea?

La vremea respectiva, acest om era angajat la o societate unde sef era Cercel Ion Sebastian.
Pentru terenul ravnit de Primaria Municipiului Oltenita, Dalvarea trebuia sa primeasca in loc ceva.
In consecinta, primeste doua terenuri extravilane, in suprafata totala de 9.242 mp, pe malul Dunarii, vizavi de Portul Turistic.
Aceasta echivalare a fost facuta de catre expertul Stoica Alexandru, care, printre alte explicatii tehnice afirma ca aceasta suprafata „nu este racordata la retelele de utilitati publice din zona, insa este deservita de un drum de beton si se afla in apropiere de amenajari portuare ale unei cai de acces fluvial de importanta europeana" (SIC!)
Adica un simplu muncitor vrea sa devina armator, manager de schipping sau un banal sef de port pentru transcontainere. Ca nu este asa se va afla tocmai in 2010.

Procuratura Oltenita intra pe fir

La data de 19.06.2007, Parchetul de pe langa Judecatoria Oltenita se sesizeaza ca urmare a articolelor publicate si deschide Dosarul 1100/P/2007.
In urma anchetei, procurorul Laurentiu Deloreanu confirma neinceperea umaririi penale asupra celor semnalate in presa.
Ancheta nu stabileste cum e posibil ca un teren cumparat cu 1000 de lei ajunge, in mai putin de trei luni, sa valoreze 217.232 lei.
Semnele de intrebare raman, chiar daca putem fi acuzati de o suava nota de nelegiuire sa punem sub semnul intrebarii o fapta asupra careia o autoritate si-a spus cuvantul! De ce o facem? Pentru ca au aparut noi probe!

Au mizat pe uitare

In data de 05.12.2008, Dalvarea vinde terenul obtinut societatii SC TECHNO CIS SRL, care il are ca unic actionar pe nimeni altul decat pe Cercel Ion Sebastian.
In data de 26.06.2010, SC TECNOCIS SRL vinde terenurile in cauza lui Cercel Ion Sebastian.

Epilog

SC TECHNO CIS SRL este infiintata in anul 2008 si singura tranzactie este cumpararea acestui teren de la Dalvarea Ion. SC TECHNO CIS SRL apartine 100% lui Cercel Ion Sebastian. Din informatiile noastre, pretul de vanzare - cumparare a fost de 10.000 lei.
Cum e posibil ca cineva care stie ca are o avere de 15-20 miliarde sa o vanda cu o suta de milioane? Vorbim acum in bani vechi. De ce familia Cercel a infiintat o societate noua cand avea deja o societate in activitate, care are acelasi administrator, pe Cercel Ion Sebastian? Pentru a sterge urmele, pentru a incurca pe cei care doresc sa afle adevarul. Crezand ca dupa atata timp nimeni nu mai stie despre ce este vorba.

In data de 26.06.2010, Cercel Ion Sebastian, proprietarul SC TECHNO CIS SRL, vinde lui Cercel Ion Sebastian, persoana fizica, aceste terenuri, tot cu suma de o suta de miloane (10.000 RON).
Aceasta e dovada ca totul a fost premeditat, inca de la inceput. Acum intelegem de ce nici macar presedintele Judecatoriei Oltenita nu a avut sanse sa cumpere acel loc.
Daca valoarea de evaluare ar fi aparut in tranzactia TECHNO CIS catre Cercel Ion Sebastian, atunci societatea ar fi trebuit sa plateasca un TVA de circa cinci sute de milioane.
Acum se intelege, oare, cat de diabolica este aceasta afacere? Era posibila fara aprobarea lui Milescu?
Vom incerca sa aflam tot adevarul.

OLTEAN NITA

In curad vom afla:
- cand a cumparat Dalvarea Ion;
- cum de a fost posibil sa se faca trei expertize;
- cum de a fost posibil sa se faca a avea aprobarea Consililului Local. Cine este expertul;
- ce incadreaza cele doua terenuri de la Dunare.

 

 

 

 

 

 

 

EDITORIAL

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.

Alegeri Giurgiu, anul de grație 2024.  Cred că demult nu am mai văzut un asemenea spectacol. Ieftin și lipsit de orice respect pentru alegători.  Un circ ieftin, dar cu locuri scumpe. În această atmosferă de târg de vechituri, nimeni nu are interes să explice cum vom trăi în următorii patru ani. Vedem cum costu ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
05:18
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou